Injiges: Trebalo bi da razmišljamo samo o prvoj utakmici

Trenutno, Crna Gora i Slovačka imaju po tri pobjede i poraz, dok BiH ima po dvije pobjede i poraza.
0 komentar(a)
Košarkašice Crne Gore, Foto: KSCG
Košarkašice Crne Gore, Foto: KSCG
Ažurirano: 29.01.2019. 09:57h

Najbolje crnogorske košarkašice u Podgorici se spremaju za odlučujuće mečeve u kvalifikacijama za Eurobasket, protiv Bosne i Hercegovine i Slovačke u gostima, koji će dueli odlučiti putnika na šampionat kontinenta. 

Trenutno, Crna Gora i Slovačka imaju po tri pobjede i poraz, dok BiH ima po dvije pobjede i poraza.

"Neće biti lako, ali daćemo sve od sebe kao i uvijek za reprezentaciju. To je ono što možemo da obećamo i nadamo se najboljem. Naravno da smatram da smo dovoljno kvalitetni da se plasiramo na Eurobasket. Protiv Slovačke smo nesrećno poraženi u prvom meču poenima u posljednjim sekundama. Idemo u goste i zbog toga će biti teže, ali mislim da možemo da igramo odlično. Bez obzira na to ko je u sastavu pružićemo maksimum, imamo dobru atmosferu i možemo da pobijedimo", rekla je Jovana Pašić.

Izabranice Roberta Injigesa su protiv BiH ubjedljivo slavile u Podgorici (76:55), dok je poraz od Slovačke stigao poenima gošći u posljednjim trenucima meča.

"Očekujem da se kvalifikujemo na EP. Biće teško, igramo dvije utakmice u gostima, ali ima puno vjere. Radimo dobro, dobra je atmosfera. Borićemo se, želim da se borimo i mislim da ćemo onda uspjeti." poručio je selektor Injiges, a u uspjeh vjeruje i Milica Jovanović.

"Nije nimalo laka završnica jer igramo u gostima i ne znamo u kakvom će sastavu biti rivali. Radimo punom parom, odradili smo jako dobro treninge i pripremamo se na najbolji način. Ne predajemo se do kraja, mislim da možemo. Smatram da imamo dovoljno znanja i iskustva, ali i energije koju donose mlađe košarkašice", smatra Jovanovićeva.

BiH je prvi rival u subotu od 20.15 sati.

"Mislim da bi trebalo da razmišljamo samo o prvoj utakmici. Kad završimo meč protiv BiH tada ćemo razmišljati o narednom rivalu. Da vidimo šta će se desiti u našem duelu sa BiH i u susretu Slovačke i Islanda, pa ćemo imati četiri dana da se pripremimo za taj duel. Ne znamo tačno u kom će sastavu BiH da nastupi. Ne znam da li će koristiti novu Amerikanku, ali ne razmišljamo o njima. Fokusirani smo na nas, imamo dosta mladih djevojaka koje dobro rade i moramo da uradimo naš posao. Ne želim previše da razmišljamo o rivalu", dodao je Injiges.

Težak duel u Sarajevu očekuje Milica Jovanović, koja je u Podgorici postigla 12 poena protiv BiH.

"U prvom meču smo vidjeli da možemo protiv BiH. Ubjedljiva pobjeda bi mogla biti njihov motiv da nas se osvete, a trijumf i njima znači jer onda imaju veliku šansu za prolaz. Ulazimo sa jakom željom, srcem i nadamo se pobjedi", dodala je Jovanovićeva.

Samo pobjednik grupe će sigurno izboriti plasman na Eurobasket koji se igra naredne godine u Letoniji i Srbiji.