Drašković: Vjerujem u sebe i podvig

"Favoriti će biti pod pritiskom i opterećenjem, a nadam se da ću u meč ući hladne glave, jako motivisan i željan da dođem do pobjede što bi bio veliki uspjeh", rekao je Drašković.
76 pregleda 0 komentar(a)
Boško Drašković, Foto: Boris Pejović
Boško Drašković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.07.2012. 21:04h

Crnogorski bokser Boško Drašković kazao je da će konkurencija u njegovoj kategoriji na Olimpijskim igrama (OI) u Londonu biti izuzetno jaka, ali da vjeruje u sebe i da može napraviti podvig.

Bošković će na OI nastupiti na osnovu specijalne pozivnice, a takmičiće se u kategoriji do 81 kilogram.

Crnogorski borac kazao je da se za nastup u Londonu pripremao na Žabljaku i Cetinju.

"Za 40 dana, koliko sam imao na raspolaganju, odradio sam sve kako treba. Dobro se osjećam i regulisao sam kilažu na vrijeme. Nadam se da ću do 30. jula, kada mi je prvi meč, biti oran i daću svoj maksimum da prođem prvo kolo. Znam da vrijedim i da mogu da napravim i podvig", rekao je Drašković agenciji MINA.

On je podsjetio da je neke od favorita i nosioce grupe na OI pobjeđivao, dok se sa nekima dobro nosio.

"OI su san svakog sportiste i prioritet. Favoriti će biti pod pritiskom i opterećenjem, a nadam se da ću u meč ući hladne glave, jako motivisan i željan da dođem do pobjede što bi bio veliki uspjeh", rekao je Drašković.

On je naglasio da je konkurencija u katregoriji do 81 kilogram izuzetno jaka i da je za gotovo sve borce veliki uspjeh i kvalifikovati se na OI.

"Jedan od nosilaca će biti i Alžirac Abdelhafid Benčalba kojeg sam pobijedio u finalu Medieranskih igara u Peskari. Među fvoritima su i Rus Jegor Mekhontcev, Kubanac Žulio la Kruz Persa, Uzbekistanac Elshod Rasulov, Kazahstanac Adilbek Niazimbetov", rekao je Drašković.

On je kazao da će svaki borac koji želi medalju morati da pobijedi najmanje dva vrhunska protivnika.

Žrijeb za bokserski turnir na OI na programu je 28. jula.

Takmičenje u kategoriji do 81 kilogram počeće 30. jula.

Drašković je bio u olimpijskom selu i na Igrama u Pekingu, ali kao sparing partner Miloradu Gajoviću.

Bonus video: