Menezeš: Bićemo Brazil kakav svi očekuju

"To što nikada do sada nismo trijumfovali na ovom takmičenju, ne znači ništa, fokusirani smo na ove, a sve ostalo je prošlost", kazao je Menezeš.
1 komentar(a)
Mano Meneses, Foto: Beta/AP
Mano Meneses, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.07.2012. 17:43h

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Mano Menezeš rekao je danas da će njegova ekipa na Olimpijskim igrama biti onakva kakvu svi od očekuju i da će pokušati da pobijedi na turniru.

"Mislim da ćemo biti onaj Brazil kakav svi očekuju. Dobro smo pripremljeni, Brazil je uvijek favorit kada igra na ovakvim takmičenjima, pobjeđivali smo, ali i gubili kao favoriti. Ovog puta nismo pod velikim pritiskom", rekao je Menezeš.

On je istakao da će njegova reprezentacija pokušati da po prvi put u istoriji osvoji fudbalski turnir na Olimpijskim igrama.

"Znamo svoje odgovornosti i šta navijači očekuju od nas, a to je da pobedimo na Olimpijskim igrama. To što nikada do sada nismo trijumfovali na ovom takmičenju, ne znači ništa, fokusirani smo na ove, a sve ostalo je prošlost", kazao je Menezeš.

Brazil je zbog povrede ostao bez prvog golmana Rafaela koga će u timu zamijeniti 19-godišnji Gabrijel koji će biti rezerva Netu iz Fiorentine.

"Neće biti problem što smo ostali bez golmana. Ovdje ima još dosta dobrih i Rafaelovo odsustvo neće biti problem. Neto je u poziciji da uradi isti posao kao što bi Rafael uradio", rekao je Menezeš.

Fudbalerima Brazila prvi protivnik na Olimpijskim igrama biće Egipat, a selektor afričke reprezentacije Hani Ramzi istakao je da očekuje težak meč, koji će biti prvi za njegovu državu od Igara u Barseloni 1992. godine.

"Kada igrate protiv Brazila ne možete brinuti o samo jednom fudbaleru, pošto oni imaju velika imena na svim pozicijama. Mislim da možemo dobro početi turnir, svi smo ponosni što predstavljamo Egipat i jedva čekamo prvi sudijski zvižduk", rekao je Ramzi.

Brazil i Egipat sastaće se sjutra u 20.45, u prvom kolu grupe C na Olimpijskim igrama.

Bonus video: