Crna Gora protiv Španije na otvaranju novog bazena Jadrana

“Ovo je evropski kutak, nakon onog mandraća imamo prostor u kome možemo primiti bilo koju svjetsku reprezentaciju na pripreme ili sparing sa našim momcima", kaže direktor Jadrana Mračević
138 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 13.07.2012. 15:18h

Vaterpolo meč između crnogorske i španske reprezentacije, biće spektakl kojim će biti svečano otvoren novi bazen na Škveru u vlasništvu PVK Jadran. Španci stižu sredinom naredne sedmice, pa će to biti prilika za sparingovanje pred odlazak na Olimpijadu.

Šminkanje bazena, štelovanje bazenske tehnike i čišćenje je ono što je preostalo da se uradi do otvaranja objekta koji je za sada najveća investicija u Herceg Novom, vrijedna 4 milona eura.

“Sada kada je sve gotovo i kada se sav trud i zalaganje vide, ono što je bilo najteže je lobiranje javnosti da se uopšte krene u izgradnju bazena. Nakon 5 ili 6 godina od toga ušli smo u posao baš u vrijeme krize koja je bila svuda oko nas, radovi su se odužili više nego je bilo planirano, ali sada možemo biti ponosni i zadovoljni”, rekao je radiju Jadran, direktor PVK „Jadran“, Boro Mračević.

On smatra da je bazen ponos Herceg Novog i Crne Gore, za generacije koje dolaze i koji je u njihovom vlasništvu.

“Ovo je evropski kutak, nakon onog mandraća imamo prostor u kome možemo primiti bilo koju svjetsku reprezentaciju na pripreme ili sparing sa našim momcima. Osim podgoričkog bazena, gdje su se odvijale pripreme sad je tu i naš bazen, gdje će reprezentacija imati sve uslove za treninge i to je veliki plus za vaterpolo”, dodaje Mračević.

Trafo stanica je puštena u pogon, rasvjeta oko bazena, sve funkcioniše poptuno stabilno, ali ostalo je još sitnijih radova koji su više oni na uljepšavanju bazena i okoline.

“Kada bi neko sad pogledao bazen mislio bi da više nema šta da se radi, ali na ovakvom objektu uvijek ima posla koji će potrajati i nakon otvaranja”, objašnjava Mračević.

Voda u bazenu je potpuuno ispravna bekteriološki. Filterski sistem je na najvišem nivou, zadovoljava sve propisane standarde koje su i nadgledali njemački stručnjaci.

Ponos i zadovoljstvo zbog bazena umanjuje još uvijek nesređena finansijska situacija u Jadranu.

“Situacija je teška, stiže po malo sredstava ali kako ima priliva tako ima i obaveza koje stižu, tako da za sada finansije nijesu značajnije poboljšane”, rekao je Mračević, uz nadu da će ova velika investicija otvoriti veliki prostor za stabilizaciju u narednom periodu.

Nezvanično, meč između Crne Gore i Španije mogao bi biti upriličen 19. jula, što bi ujedno značilo i ispraćaj crnogorskoj reprezentaciji na najveće sportsko takmičenje, Olimpijske igre u Londonu.

Galerija

Bonus video: