Hačanovu još jedna senzacija, u finalu dobio i Novaka Đokovića!

Isrpljenost koja je bila vidna na Novakovom licu uticala je da mu se Hačanov revanšira za poraz na Vimbldonu
55 pregleda 46 komentar(a)
Karen Hačanov, Foto: Reuters
Karen Hačanov, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.11.2018. 15:53h

Rus Karen Hačanov senzacionalni je pobjednik Mastersa u Parizu! On je u finalu u dva seta (7:5, 6:4) bio bolji od prvog tensiera svijeta, Novaka Đokovića.

Suočen sa gripom koji ga prati do početka turnira u Parizu, te dva prethodna iscrpljujuća i maratonska meča (130 minuta sa Čilićem i juče 182 minuta sa Federerom), Đoković je bio prinuđen da odustane do sopstvenog stila i skraćuje poene, što je savršeno odgovoralo Hačanovu, koji je u prethodna dva duela na terenu proveo tek nešto više od dva sata.,

Hačanov je spriječio Đokovića da se po broju Mastersa izjednači sa Rafom Nadalom (33), a sam je osvojio prvi Masters i to u debitantskom finalu.

Hačanov, koji je u karijeri imao tri ATP titule, do pobjede na Mastersu došao je sa četiri pobjede nad igračima iz top 10, dok je prije Bersija, za svu prethodnu karijeru imao tri pobjede nad najboljim igračima na ATP listi.

Hačanov, najbolji ruski teniser, od sjutra će biti 11. igrač na ATP listi, što mu je najbolji plaman u krijeri.

Iako uspjeh 22-godišnjeg Rusa izgleda iznenađujući, on je vrhunski potencijal demonstrirao u 16-tini finala US opena protiv tada prvog tensiera, Rafe Nadala, koji ga je dobio tek nakon četiri sata i 25 minuta igre.

Đoković će rekord Federera od šest titula na finalima Mastersa, te rekord Nadala od 33 osvojena turnira iz Masters serije imati priliku da dostigne u Londonu.

Hačanov je izjednačio u međusobnim duelima sa Novakom,koji ga je u jedinom prethodmnom meču - osmini finala Vimbldona dobio sa 3:0 (6:4, 6:2, 6:2).

Bonus video: