De Rosi i Abate se žale na povrede

Italija je sinoć u Kijevu savladala Englesku poslije boljeg izvođenja penala sa 4:2, ali su Danijele de Rosi i Ignjacio Abate utakmicu završili sa bolom u nožnim mišićima
0 komentar(a)
Ignacio Abate, Foto: Reuters
Ignacio Abate, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.06.2012. 14:08h

U fudbalskoj reprezentaciji Italije pojavili su se problemi sa povrijeđenim igračima poslije pobjede nad Engleskom u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Italija je sinoć u Kijevu savladala Englesku poslije boljeg izvođenja penala sa 4:2, ali su Danijele de Rosi i Ignacio Abate utakmicu završili sa bolom u nožnim mišićima, pa je njihov nastup u polufinalu protiv Njemačke neizvestan.

Abate je zamijenjen početkom prvog produžetka, ali je Kristijan Mađoj koji je ušao umjesto njega, dobio novi žuti karton na turniru, pa će propustiti polufinale zbog suspenzije.

Selektor Ćezare Prandeli imaće dodatni problem da sastavi odbranu svog tima, pošto je Đorđo Kjelini zbog povrede izostao iz duela Engleskom i pitanje je da li će se oporaviti do četvrtka i meča sa Njemačkom.

Pod znakom pitanja je i nastup igrača sredine terena Tijaga Mote, koji se povrijedio na prošlonedjeljnom treningu.

Prandeli je zbog povreda već morao da igra sa samo tri igrača u odbrani, u mečevima grupne faze protiv Irske i Hrvatske.

Duel Njemačka - Italija igraće se u četvrtak u 20.45 u Varšavi. Dan ranije polufinalni meč Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukraniji igraće Španija i Portugal.

Bonus video: