Larvik uvertira za pohod na Evropu

Rukometašice Budućnosti u posljednjem kolu prve faze Lige šampiona dočekuju Larvik (19 časova), uz nadu da će uhvatiti zalet za Evropsko prvenstvo, na kojem će 11 igračica nositi dres Crne Gore
68 pregleda 0 komentar(a)
marina rajčić, Foto: Boris Pejović
marina rajčić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.11.2018. 13:16h

Da prošle sedmice rukometašice Budućnosti nisu pobijedile Odenze, večerašnji obračun bi bio „na nož”. Duel sa Larvikom, koji se igra u „Morači” od 19 časova, bio bi direktna borba za plasman u glavnu fazu, ali je trijumf u Danskoj obesmislio ikakvu borbu.

Tim Dragana Adžića je već u glavnoj fazi, prenijeće šest bodova, više od rivala iz grupe A (pred međusobni meč u Francuskoj Mec ima tri, a Odenze jedan), ali ima motiv da se osveti Norvežankama za neočekivan poraz prije mjesec (23:22).

"Ovo je šansa da se revanširamo za poraz u Norveškoj. Moramo da ispravimo greške koje smo pravile u odbrani i dođemo do malo lakših golova", poručila je Đurđina Jauković.

U sličnom tonu je i priča Marine Rajčić.

"Igramo kući i želimo da prvi dio Lige šampiona završimo na najbolji način. Prva utakmica sa Larvikom je bila prekretnica, nakon nje smo igrale mnogo bolje i ne sumnjam da će tako biti i sada. Dobro smo se pripremile, jedva čekamo meč", naglasila je 25-godišnja golmanka.

Opuštanja nema, uvjerava djevojka koja će od 30. novembra do, nada se, 16. decembra u Francuskoj igrati svoje 11. veliko takmičenje.

"Utakmica sa Larvikom nema rezultatski značaj, ali za nas sportiste je svaki meč bitan. Sigurno je da će nam duel sa Larvikom mnogo značiti pred početak priprema za Evropsko prvenstvo", naglasila je Rajčićeva.

Budućnost će od 25. januara do 8. marta igrati u grupi 1 glavne faze sa Rostovom, Brestom i Kopenhagenom, ali „plave” još nisu fokusirane na te susrete...

"Uvijek postoje te misli, ali bi glupo bilo reći da sada razmišljamo baš o tim utakmicama. Imamo mnogo mečeva prije glavne faze, u kojoj nas očekuju dobro rivali. Rostov i Brest sve dobro poznajemo, Kopenhagen malo slabije, ali idemo korak po korak. Sada nas čeka Larvik, pa Evropsko prvenstvo, pa ćemo tek od druge polovine decembra razmišljati o glavnoj fazi", istakla je „jedinica” Budućnosti.

Jaukovićeva je sumirala dosadašnji učinak najtrofejnijeg crnogorskog kluba.

"Dobro smo otvorile Ligu šampiona protiv Odenzea, ali odbrana nije bila na nivou koji smo željeli, kao ni protiv Larvika. Poslije toga je sve bilo bolje, pozitivnu energiju iz odbrane smo prenosile u napad, a to smo najbolje pokazale protiv Odenzea. Taj meč je bio veoma značajan, svi znaju koliko nam ta dva boda vrijede".

Nikšićka bombarderka upozorava da večerašnji rival nije naivan.

"Larvik ima dobre golmane, a ne bih zanemarila ni bekove, jer su izuzetni šuteri. Ali, dobro smo se spremile i bilo bi dobro da navijači dođu u što većem broju, kako bismo na najljepši mogući način završile prvi dio Lige šampiona", istakla je djevojka koja je sa 21 godinom najmlađa u prvoj postavi.

Vratile smo žar koji je Budućnost nekada imala

Marina Rajčić nagovještava da Budućnost ove sezone može mnogo.

"U početku nam je samo energija bila na nižem nivou, ali nam je želja bila sve veća i vratile smo žar koji je Budućnost nekada imala. Igramo sve bolje i bolje, a sigurna sam da ćemo i u glavnoj fazi biti sve bolje. Mislim da imamo sve što bi tim trebalo da ima. Budućnost je tokom ove tri sezone, koliko sam bila u Mecu, promovisala dosta mladih igračica, koje su skupile dovoljno iskustva da iznesu utakmice najvećeg nivoa", istakla je Rajčićeva.

Bonus video: