Titula, što da ne - kiksali smo mnogo, a opet smo prvi

Povratak Sutjeske u ritam poklopio se sa ulaskom u formu Marka Ćetkovića - igrača koji je i doveden da bude pokretačka snaga aktuelnog šampiona
95 pregleda 1 komentar(a)
Marko Ćetković, Foto: FK Sutjeska
Marko Ćetković, Foto: FK Sutjeska
Ažurirano: 05.11.2018. 15:11h

Neočekivo, iz pozadine, sa dvije vezane pobjede, uz odgovarajuće rezultate konkurenata, Sutjeska je sa 4. skočila na 1. mjesto!

Zahvaljujući boljoj gol-razlici od Budućnosti i Zete, ekipa Nikole Rakojevića ponovo je tamo gdje je bila cijele prošle sezone, u prilici da diktira ritam i kontroliše trku za prvo mjesto, koja će ove sezone biti neuporedivo interesantnija nego prošle.

"Kada samo vidim koliko smo imali kikseva do sada - dva puta protiv Lovćena, pa protiv Mornara, pa porazi od kuće od Iskre i Zete - a opet smo prvi na tabeli, onda definitivno ima prostora da se napadne titula, zašto da ne", kaže vezista Sutjeske Marko Ćetković.

Čak 17 bodova “prosula” je Sutjeska u dosadašnjih 14 kola - doživjela je tri poraza i četiri puta odigrala neriješeno. U istom periodu prošle sezone, Nikšićani su imali 11 bodova više nego što imaju sada - tada su uz 11 pobjeda imali samo tri remija na startu.

"Ima prostora, prije svega da igramo bolje. Osjetno je da smo u posljednja dva kola popravili formu, da svi, ili većina igrača, igraju bolje nego na početku sezone", dodaje Ćetković.

Povratak u formu aktuelnog šampiona poklopio se sa dobrim igrama nekadašnjeg reprezentativca Crne Gore, koji je protiv Iskre u Danilovgradu odigrao najbolji meč ove sezone (dva sjajna gola), a sve je to najavio dobrom partijom protiv Rudara u prethodnom kolu.

Ćetković je i došao da bude nosilac igre i pokretačka snaga Sutjeske, trebalo mu je 10 kola da se “zagrije”.

"Značajno su me usporile povrede, dva puta sam pauzirao po 20 dana, jednom na pripremama, drugi put kad je počelo prvenstvo. Nije lako u takvim okolnostima ući u pravi ritam, evropske utakmice odigrao sam maltene polupovrijeđen, slično je bilo i sa nekim mečevima u prvenstvu", ističe bivši igrač Zete, Partizana, Mogrena, Budućnosti, OFK Titograda, poljske Jagjelonije, albanskog Lačija, Sarajeva...

No, nije samo Ćetković - razigrao se mladi reprezentativac Lončar, Libijac Zakarija daje sve veći doprinos, oporavljeni Marković ulazi sa klupe i daje golove.

"Lakše je, naravno, i meni kada ekipa igra dobro, teško nešto možete da uradite sami, posebno u našoj ligi, gdje se većina ekipa brani, gdje tereni takođe nisu u najboljem stanju", navodi Ćetković.

Pet kola je do kraja jeseni, a Sutjesku, između ostalih, čekaju mečevi protiv ekipa iz vrha, Zete, OFK Titograda i Budućnosti.

"Želimo da ostanemo gdje smo sada, u vrhu, po mogućnosti na prvom mjestu, imamo i dva meča protiv Igala u četvrtfinalu Kupa, gdje smo favoriti. To bi nam omogućilo da na proljeće napadnemo oba trofeja", zaključuje Marko Ćetković.

Bonus video: