Jedva ostao živ prije osam godina, od naredne sezone u Formuli 1

Kubica (33), koji je u Formuli 1 debitovao 2006. godine, prije osam godina doživeo je tešku nesreću na reliju u Italiji. On je tada zadobio brojne prelome ruku i nogu kada je udario u zaštitnu ogradu koja je probila automobil
0 komentar(a)
Kubica, Foto: Reuters
Kubica, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.11.2018. 12:02h

Poljski automobilista Robert Kubica vraća se Formuli 1 nakon osam godina, pošto će naredne sezone voziti za Vilijams, potvrdio je danas taj tim.

Kubica će se tako pridružiti Britancu Džordžu Raselu u timu Vilijamsa.

"Prvo, želim da zahvalim svima koji su mi pomogli tokom teškog perioda posljednjih nekoliko godina. Bio je pravi izazov vratiti se u Formulu 1. Ono što je izgledalo kao nemoguće sada je postalo moguće. Uzbuđen sam što ću ponovo biti u Formuli 1 2019. godine", rekao je Kubica.

Kubica (33), koji je u Formuli 1 debitovao 2006. godine, prije osam godina doživeo je tešku nesreću na reliju u Italiji. On je tada zadobio brojne prelome ruku i nogu kada je udario u zaštitnu ogradu koja je probila automobil.

"Povratak u Formulu 1 sljedeće sezone biće jedno od najvećih dostignuća u mom životu. Neće biti lako, ali ćemo Džordž i ja napornim radom i posvećenošću dati sve od sebe kako bismo pomogli timu da uradi dobre stvari", rekao je Kubica, koji je prošle sezone testirao bolid Renoa, a ove Vilijamsa.

"Hvala još jednom svima koji su me podržavali i vjerovali u mene. Ne mogu da dočekam prvu trku", dodao je poljski vozač.

Kubica je četiri godine vozio za Zauber, da bi 2010. godine prešao u Reno. On je do sada nastupio na 76 trka Formule 1, upisao je jednu pobjedu, a još 12 puta je bio na podijumu.

Bonus video: