Spektakl na "Vembliju": Engleska u plej-ofu, Hrvatska ispala

Englezi preokretom u finišu (2:1) izborili prvo mjesto u svojoj grupi Lige nacija i plasman u plej-of, a Hrvate poslali u Ligu B
87 pregleda 20 komentar(a)
Engleska, Foto: Reuters
Engleska, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.11.2018. 15:51h

Sudar na "Vembliju" između Engleske i Hrvatske u posljednjem kolu Lige nacija bio je dostojan duela dva tima iz polufinala Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Opet je viđena spektakularna utakmica, opet se dogodio preokret, ali su se ovog puta radovali Englezi - golovima Džesija Lingrarda u 78. i Harija Kejna u 85. minutu selekcija "gordog albiona" neutralisala je vođstvo Hrvata preko Andreja Kramarića iz 57. minuta i ostvarila pobjedu 2:1 za plasman u plej-of novog takmičenja Uefe.

Hrvatska, srebrna sa Mundijala u Rusiji, ovim porazom je ispala u B Ligu nacija.

Nijanse su dijelile Engleze od ispadanja - čak ih je i rezultat 1:1 vodio na treće mjesto u grupi, a remi na hramu fudbala priželjkivala je Španija, koja je samo u toj varijanti mogla da završi kao prva u grupi.

Ovako, pravda je zadovoljena, na neki način: Englezi su prvi, Španci drugi, a Hrvati treći.

"Crvenu furiju", koja je na početku takmičenja pobijedila Hrvatsku u Elćeu čak sa 6:0, koštao je poraz u Zagrebu prije tri dana.

Engleska je bila puno bolja u prvom poluvremenu, a velike šanse imali su Sterling, Kejn, Barkli...

Hrvatska, koja nije previše urgožavala gol Engleza, povela je iznenada, u 57. minutu, kada je Andrej Kramarić bio sam sa cijelom odbranom domaćina i iz okreta savladao Džordana Pikforda.

Izjednačio je rezervista Džesi Lingard, koji je u 78. minutu nakon pokušaja Kejna samo ugurao loptu u mrežu.

Zaslužen preorekt potpisao je Kejn, pet minuta prije kraja.

Završeno je takmičenje u grupi grupi A4, Englezi će u junu igrati fajnl-for sa pobjednicima ostalih grupa (Portuga, navjverovatnije Belgija, te Francuska ili Holandija), dok će Hrvati čekati rivale u Ligi B, u sljedećem izdanju Lige nacija.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Bonus video: