Danilo Pantić izgubio meč za bronzu u Taškentu

Pantić je nakon velike borbe poražen od srebrnog olimpijca Gasimova, a na isti način izgubio je meč za bronzu od osvajača svjetske bronze Darviša. Ipak, naš je reprezentativac dobio velika 252 boda na olimpijskoj listi
61 pregleda 2 komentar(a)
Danilo Pantić, Foto: IJF
Danilo Pantić, Foto: IJF
Ažurirano: 11.11.2018. 15:34h

Trofejni crnogorski džudista Danilo Pantić osvojio je peto mjesto na Gran-priju u Taškentu. Juniorski prvak Evrope iz 2015. godine, Pantić je efektno slavio u prve dvije borbe - iponom je rušio Uzbekistanca Šoberdi Rustanova a potom je prekidom dobio i meč sa Tadžikistancem Šarifjonom Nazrijevim. Za plasman u polufinale Pantić je na kazne izgubio od aktuelnog olimpijskog viceprvaka Azerbejdžanca Elmara Gasimova, koji ga je povukao u repasaž za bronzu.

U prvom meču repasaža Pantić je dobio Austrijanca Arona Faru, da bi neizvjesni meč za medalju izgubio od iskusnog Egipćanina Ramadana Darviša, osvajača svjetske bronze u Roterdamu 2009..

Gasimov, koji je na kaznene poene dobio Pantića, osvojio je zlatnu medalju u Taškentu.

Pantić je 5. mjestom dobio 252 boda na olimpijskoj listi kategorije do 100 kilograma.

U Taškentu su nastupila još trojica naših džudista - Srđan Mrvaljević je iponom slavio protiv Uzbekistanca Kuramova, da bi potom na ipon pao od Mongolca Nijamsurena, koji je osvojio srebro u kategoriji do 81 kilogram. U istoj kategoriji je Nebojša Gardašević izgubio prvu borbu od Poljaka Stepijena.

U kategoriji do 73 kilograma Nikola Gadrašević je izgubio prvu borbu od osvajača bronze, Viktora Svorcova.

Bonus video: