Džikić: Borimo se sami sa sobom, pod pritiskom smo poraza u Evroligi

"Očito da se mi borimo sami sa sobom. Pod pritiskom smo poraza iz Evrolige, ali mi je drago što imamo reakciju. Bilo je grešaka, biće ih i kada budemo najbolje igrali“, rekao je Džikić
117 pregleda 7 komentar(a)
džikić, Foto: Savo Prelević
džikić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.11.2018. 22:00h

Budućnost Voli je savladala Olimpiju 85:69, ostvarila četvrtu pobjedu u ABA ligi, u meču u kome je na poluvremenu imala 22 poena prednosti, a četiri i po minuta prije kraja svega plus tri...

„Olimpija je istrajala na tome šta je htjela da sprovede, čestitam rivalu na tome. Čestitke i mojim igračima na pobjedu. Očito da se mi borimo sami sa sobom. Pod pritiskom smo poraza iz Evrolige, ali mi je drago što imamo reakciju. Bilo je grešaka, biće ih i kada budemo najbolje igrali“, rekao je Džikić.

Budućnost je za 20 minuta primila 23 poena, a za pet minuta treće četvrtine skoro toliko...

„Šta je problem – pogađali su ljudi, preko ruke, u posljednjim sekundama napada. Nemam utisak da smo ih puštali“, kazao je Džikić.

Na pitanje zašto je Budućnost opet ispustila veliku prednost, Džikić je odgovorio:

„Ne mogu da drže isti ritam, oni su ubacili to što su šutirali, mi nismo“.

On je još jednom ponovio da Budućnost na tržištu traži beka da rastereti Gordića i Ivanovića. Budućnost u petak igra sa Žalgirisom u Morači.

"To je evroligaška ekipa na okupu, ali probaćemo, daćemo sve od sebe. I ovi timovi sa kojima smo igrali do sada su bolji od nas, pa smo četiri od pet utakmica igrali rezultatski korektno", kazao je trener Budućnosti.

Zoran Martić, trener Olimpije, kazao je da je njegov tim odigrao korektno drugo poluvrijeme.

„Budućnost bolja u prvom dijelu, mi smo došli smo na minus tri, da bi oni sa tri teške trojke preko ruke napravili razliku, dobili samopouzdanje, a mi nismo imali vremena da reagujemo ponovo“, kazao je Martić.

Bonus video: