Bio je neprelazan, pa su ga zvali Rampa

Među simpatizerima OFK Titograda, prema riječima dugogodišnjeg sekretara kluba Veljka Đurovića, ostaće upamćen između ostalog i kao strijelac gola za opstanak na gostovanju Majdanpeku u posljednjem kolu Istočne grupe Druge jugoslovenske lige u sezoni 1975/76
89 pregleda 2 komentar(a)
Željko Pavićević
Željko Pavićević
Ažurirano: 14.11.2018. 23:02h

Nakon kraće bolesti u Podgorici je prije dva dana, u 66. godini preminuo Željko Pavićević, legenda OFK Titograda i Mladosti, strastveni ljubitelj fudbala, čovjek koji je, gdje god je igrao i radio, ostavljao upečatljiv trag.

Rođen je 8. decembra u Kotoru, vrlo brzo se preselio u Podgoricu, gdje je završio osnovnu (Savo Pejanović) i srednju školu (Elektotehnička). Uporedo sa školom trenirao je fudbal i na zelenom pravougaoniku u lokalnim okvirima bio izuzetno uspješan i prepoznatljiv.

Odlikovala ga je borbenost i požrtvovanost, a zbog svojih dugih nogu na poziciji štopera bio je često neprelazan za protivnike - zbog toga je i dobio nadimak Rampa koji ga je pratio kroz cijeli život.

Odigrao je preko 400 utakmica za OFK Titograd, bio kapiten popularnih romantičara, a u dva navrata nosio je i dres Budućnosti, kratko bio i u pribojskom FAP-u.

Među simpatizerima OFK Titograda, prema riječima dugogodišnjeg sekretara kluba Veljka Đurovića, ostaće upamćen između ostalog i kao strijelac gola za opstanak na gostovanju Majdanpeku u posljednjem kolu Istočne grupe Druge jugoslovenske lige u sezoni 1975/76.

Nakon završetka igračke karijere, uz posao u Kombinatu aluminijuma, gdje je bio zadužen za sport i rekreaciju, posvetio se i trenerskoj karijeri. Završio je DIF (Državni institut za fiskulturu) u Novom Sadu, kasnije i višu trenersku školu pri Fudbalskom savezu Srbije i Crne Gore, a svoje znanje deset godina prenosio je na klince kluba kojem je sve dao - Mladosti.

Sa pjetlićima i pionirima bio je prvak Crne Gore i vicešampion Srbije i Crne Gore, a prvim fudbalskim koracima na kultnom Cvjetnom brijegu učio je igrače poput Stevana Jovetića, Blaža Igumanovića, Marka Ćetkovića, Bogdana Milića, Damira Alkovića... Po završetku trenerskog angažmana u ekipi Mladosti, obavljao je posao delegata na mečevima Srednje regije Crne Gore.

Bio je redovan gledalac na mečevima Mladosti (OFK Titograda) i Budućnosti, sa posebnim emocijama pratio utakmice reprezentacije Crne Gore.

"Fudbal mu je bio sve. Malo je tako strastvenih zaljubljenika bilo, malo će ih i biti kao što je bio Žejlko", rekao je njegov kum i dugogodišnji saigrač Milorad Đembo Malovrazić.

Željko Pavićević će biti sahranjen u četvrtak u selu Bijela Rudina u Bandićima nadomak Podgorice.

Bonus video: