U Sarajevu teže nego u Podgorici

Crnogorske košarkašice večeras (20.15 časova) gostuju Bosni i Hercegovini, u kvalifikacijama za EP
67 pregleda 0 komentar(a)
Košarkašice Crne Gore ženska reprezentacija, Foto: Kscg.me
Košarkašice Crne Gore ženska reprezentacija, Foto: Kscg.me
Ažurirano: 17.11.2018. 10:27h

Košarkašice Crne Gore u trouglu sa Slovačkom i Bosnom i Hercegovine traže prvo mjesto u grupi A, koje donosi siguran plasman za Eurobasket (vizu će izboriti i šest najboljih drugoplasiranih selekcija iz osam kvalifikacionih grupa).

Crna Gora i Slovačka imaju pobjedu više od reprezentacije BiH. Trijumf u Slovačkoj gotovo izvjesno bi donio prvo mjesto, a u nekim kalkulacijama i večerašnji trijumf u Sarajevu protiv Bosne i Hercegovine (20.15 sati) bi bio dovoljan. Izabranice Roberta Injigesa, međutim, razmišljaju samo o prvom narednom rivalu.

Crnogorske košarkašice su prvi međusobni duel u Podgorici dobile su 76:55.

"Meč u Sarajevu je bitan, djevojke su radile dobro i nadam se da će se to isplatiti. BIH će igrati u istom sastavu kao u Podgorici, moramo biti oprezni jer su Bosanke kod kuće agresivnije i sa mnogo više samopouzdanja. Očekujem dosta teži meč nego prvi u Podgorici", rekao je Injiges, koji protiv BiH i Slovačke ne može da računa na kapitenku Jelenu Dubljević, zbog, kako je saopšteno, klupskih obaveza u Kini.

Crna Gora je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija ostvarila tri pobjede i poraz. Savladala je i dva puta Island, sa 69:37 u Podgorici i 84:62 u Rejkjaviku. Jedini poraz “crvene” su doživjele od Slovačke 73:72.

Selekcija BIH ima polovičan učinak, po dva trijumfa i poraza.

„Poznajemo ekipu Crne Gore jako dobro i u ovoj utakmici one su favoritkinje, s obzirom na to da nama nedostaje nekoliko bitnih igračica. Međutim, vjerujem da će košarkašice koje su dobila poziv, dati sve od sebe na parketu i da ćemo uspjeti u našim nadanjima da pobijedimo u ovom meču, kako bismo nastavile živjeti san. Svjesni smo snage protivnica, ali ukoliko odigramo slično kao u prvom našem duelu, vjerujem da ćemo slaviti i u Skenderiji, a podrška publike bi nam itekako značila, jer bi nam oni bili dodatni vjetar u leđa“, kaže Marica Gajić, reprezentativka BiH, koja prosječno po meču u kvalifikacija za EP bilježi 22,8 poena i 14 skokova.

Nakon BiH, Crna Gora u srijedu gostuje Slovačkoj.

Bonus video: