Ronaldove suze nisu smetale Juveu na "Mestalji"

"Stara dama" sigurna protiv Valensije uprkos crvenom kartonu Portugalca. Kiks Sitija, pobjede Junajteda, Bajerna i Real Madrida
57 pregleda 0 komentar(a)
Kristijano Ronaldo Juventus, Foto: Reuters
Kristijano Ronaldo Juventus, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.09.2018. 21:12h

Prvo kolo Lige šampiona pamtiće se po još jednom het-triku Lionela Mesija, ali suze Kristijana Ronalda su prevazišle sve, obišle su svijet tokom duela Juventusa sa Valensijom na "Mestalji".

Ronaldo je dobio crveni karton prvi put u karijeri u Ligi šampiona, i to direktan, nakon duela sa defanzivcem "slijepih miševa" Hejsonom Muriljom koji se dogodio u kaznenom prostoru domaćina.

Sudija Feliks Brih se nije dvoumio, iako nijedan snimak nije mogao da odgonetne dilemu šta se zapravo desilo. Navodno, Portugalac je Kolumbijca povukao za kosu, a nakon odluke Briha je briznuo u plač, scene su zaista bile nesvakidašnje.

Njemački arbitar, ipak, nije mario za to...

Juveu ništa od toga nije smetalo, pa je već do 51. minuta riješio meč. Na kraju je bilo 2:0, a oba pogotka postigao je Miralem Pjanić iz penala.

"Mislim da je sve jasno, da Ronaldo nije zaslužio crveni karton", poručio je trener Juventusa Masimilijano Alegri.

U istoj grupi, Mančester junajted je lako izašao na kraj sa Jang Bojsom u Bernu i najavio veliku bitku sa "starom damom" za prvo mjesto.

Trijumf od 3:0 (golovi Pola Pogbe do poluvremena, pa Antonija Marsijala) potvrđuju da je tim Žozea Murinja prevazišao krizu s početka sezone.

Start Real Madrida obećava - aktuelni šampion je rutinski pobijedio Romu (3:0) u meču koji je na momente podsjećao na revijalni.

Isko je iz slobodnog udarca najavio trijumf, Garet Bejl ga je potvrdio, a šou je zaokružio povratnik u Madrid Marijano Dijas u sudijskoj nadoknadi majstorskim pogotkom. Svoje šanse je imala i "vučica", ali Kejlor Navas nije matiran.

A najviše je razočarao Mančester siti, koji je izgubio od Liona na "Etihadu" (2:1). Francuski tim je kaznio greške odbrane domaćina i na poluvremenu imao dva gola prednosti, nadu "građanima" je vratio Bernardo Silva, ali nisu mogli do preokreta...

Bajern je u grupi E odgovorio na sigurnu pobjedu Ajaksa i slavio u Lisabonu protiv Benfike - bilo je 2:0, mrežu Portugalaca su tresli Robert Levandovski i zaboravljeni vezista Renato Sančes.

Rezultati

Grupa E: Ajaks - AEK 3:0 (Taljafiko 46, 90, Van de Bek 77), Benfika - Bajern 0:2 (Levandovski 10, Sančes 54);

Grupa F: Šahtjor - Hofenhajm 2:2 (Ismaili 27, Majkon 81 - Grilič 6, Nortvajt 38), Mančester siti - Lion 1:2 (Bernardo Silva 67 - Korne 26, Fekir 44);

Grupa G: Real M. - Roma 3:0 (Isko 45, Bejl 58, Marijano Dijas 90+2), Viktorija Plzenj - CSKA Moskva 2:2 (Krmenčik 29, 41 - Čalov 49, Vlašić (penal) 90+5);

Grupa H: Valensija - Juventus 0:2 (Pjanić (oba iz penala) 45, 51), Jang Bojs - Mančester junajted 0:3 (Pogba 36, 43 (penal), Marsijal 66).

Bonus video: