Sutjeska spremna za povratak na eks-Ju scenu: Nikšić će ponovo biti košarkaški centar

"Dvije godine smo uložili veliki rad i napor da prvo klub postavimo na stabilne noge, da napravimo stabilnu organizaciju, da obezbijedimo stabilno finansiranje. Taj posao je završen", kazao je predsjednik KK Sutjeska Darko Perović na današnjoj pres konferenciji
750 pregleda 4 komentar(a)
kk sutjeska, Foto: Facebook/kksutjeska
kk sutjeska, Foto: Facebook/kksutjeska
Ažurirano: 20.09.2018. 12:30h

Košarkaši Sutjeske spremni su za sezonu povratka na regionalnu košarkašku scenu.

U minule dvije godine, nakon ispadanja iz ABA lige, klub se stabilizovao, a sada ide korak po korak - od ABA 2 lige.

"Dvije godine smo uložili veliki rad i napor da prvo klub postavimo na stabilne noge, da napravimo stabilnu organizaciju, da obezbijedimo stabilno finansiranje. Taj posao je završen", kazao je predsjednik KK Sutjeska Darko Perović na današnjoj pres konferenciji..

Perović je priznao da Sutjeska ranije nije bila potpuno spremna za nastup među najboljim klubovima na eks-Ju prostorima.

"Nismo imali dovoljno zrelosti da odolimo nekim izazovima, koje je donosio nastup u regionalnom takmičenju“, istakao je Perović.

Sada je drugačije, kaže i sportski direktor Goran Jeretin.

„Mislim da smo izabrali pravi put, da idemo korak po korak. Sada smo u ABA 2 ligi, takmičenju koje je izuzetno kvalitetno, kvalitetnije nego prošle godine. Očekuju nas velika košarkaška imena i dobre utakmice, što će, nadam, i grad i publika prepoznati. Čeka nas i domaće prvenstvo, koje će, uz Budućnost, Mornar, Lovćen i nas, biti izuzetno jako“, istakao je Jeretin.

Zoran Glomazić, trener Sutjeske, naveo je da je u prelaznom roku, u saradnji sa ljudima koji vode klub, nastojao da dovede u tim što više Nikšićana, kao i igrača koji će pružiti maksimum u nastupajućoj sezoni.

„Vratili smo Marka Ćalića i Raša Spasojevića. Doveli smo Kneževića na poziciju pleja iz Bosne. Produžili smo ugovor sa Lalovićem i sa reprezentativcem Pavlićevićem, a ostao je i Đite. Tu je od prošle godine i Vuković, a došao je još na poziciju krila Hadžibegović. Došao nam je i mladi reprezentativac Petar Raičković na poziciju četiri, a šansu će dobiti i mladi igrači koji su vrijedno radili cijelog ljeta“, nave je on.

Iz kluba je saopšteno i da će ulaz na sve utakmice koje Sutjeska bude igrala u Nikšiću biti slobodan.

Bonus video: