Bez Tumbakovća protiv Litvanije

Pretpostavlja se da će to biti i konačna mjera, odnosno da će voditi ekipu u Beogradu 15. novembra
65 pregleda 11 komentar(a)
ljubiša tumbaković, Foto: Reuters
ljubiša tumbaković, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.10.2018. 07:28h

Fudbalska reprezentacija Crne Gore otputovala je u Viljnus gdje će sjutra od 20 i 45 igrati meč četvrtog kola četvrte grupe C Lige nacija, protiv Litvanije.

U timu neće biti Nikola Vukčević i Marko Janković, zbog žutih kartona, a kraj klupe selektora Ljubiše Tumbakovića.

Tumbaković će propustiti barem jednu utakmicu, zbog isključenja na utakmici sa Srbijom - takva je procedura, jer je na snazi automatska suspenzija sve dok Uefa ne odmjeri kazna.

Pretpostavlja se da će to biti i konačna mjera, odnosno da će voditi ekipu u Beogradu 15. novembra.

"Možda je trebalo da budem i bezobraznije isključen. Nije sudio samo na našu štetu, već i na štetu Srbije. Nije dao čovjek da se igra", kazao je Tumbaković nakon meča.

Jedan od najpoznatijih italijanskih sudija Đanluka Roki zaista je čudno vodio utakmicu, procjene kod dosuđivanja faulova bile su najčudnije, iako teško može da se kaže da je drastično oštetio neku reprezentaciju, ili da je uticao na krajnji rezultat.

"Penal je mogao i da se svira i da se ne svira", prokomentarisao je Filip Stojković, koji je skrivio penal u 18. minutu, nad saigračem iz Zvezde Rodićem.

"Nije nas drastično oštetio, ali navlačio je malo u njihovu korist - taman krenemo nešto da radimo, on prekine igru. Sjeckao je igru, svirao neke bespotrebne faulove, ali nije pravio kardinalne greške", kazao je Jovetić za Rokija.

Bonus video: