Vejd konačno odlučio: Spreman sam za posljednji ples

Legendarni košarkaš Majamija je najbolji strijelac, asistent, kradljivac i rekorder po broju odigranih mečeva u istoriji tima sa Floride
100 pregleda 0 komentar(a)
Dvejn Vejd, Foto: Beta-AP
Dvejn Vejd, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 17.09.2018. 06:23h

Trostruki šampion NBA lige, legenda Majami Hita, Dvejn Vejd, objavio je u nedjelju da će igrati još jednu sezonu, koja će biti i njegova posljednja pred zasluženu košarkašku penziju.

Dugo se spekulisalo oko toga šta će biti Vejdova odluka, ali sjajni bek prelomio da odigra još jednu sezonu, svoju 16. u NBA ligi.

U emotivnoj video poruci, 36-godišnji Vejd obrazložio je svoj novi korak u karijeri, na momente nije mogao da pronađe prave ijreči, ali je na kraju saopštio da je spreman za "posljednji ples", prenosi Sport klub.

"Uvijek sam radio stvari na svoj način. Bile one dobre ili loše, do ovoga sam došao zato što sam radio i osjećao da je nešto ispravno za svoju porodicu i sebe. A osjećam da je ispravno ljudi da vas zamolim da mi se pridružite u posljednjem plesu, u još jednoj sezoni", rekao je Vejd.

Vejd je u NBA ligu stigao još 2003. godine kao peti pik na draftu, gdje ga je birao Majami, koji nije napuštao do 2016. godine.

Proveo je po sezonu u Čikago Bulsima i Klivlend Kavalirsima, da bi se u februaru ove godine u trejdu vratio u Majami. Očekuje se da sa timom Hita potpiše jednogodišnji ugovor vrijedan 2,4 miliona dolara, prenosi Sport klub.

Dvejn Vejd je 12 puta biran na Ol star, sa Majamijem je osvojio tri šampionska prstena, a 2006. godine je bio i MVP finala. Takođe je i najbolji strijelac, asistent, kradljivac i rekorder po broju odigranih mečeva za franšizu Hita.

Bonus video: