Vest Hem do prvog trijumfa na Gudison parku

64 pregleda 1 komentar(a)
Andrej Jarmolenko, Foto: Reuters
Andrej Jarmolenko, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.09.2018. 16:57h

Vest Hem je upisdao prvu pobjedu u sezoni Premijer lige i to na teškom gostovanju Evertonu. "Gudison park" su izabranici Manuela Pelegrinija pokorili zahvaljujući sjajnim igrama Ukrajinca Andreja Jarmolenka i Austrijanca Marka Arnautovića.

Arnautović je sjajno prihvatio loptu u 11. minutu i dodao Ukrajincu kojem nije bilo teško da pogodi mrežu domaćina. Ali zato 20 minuta kasnije Jarmolenko je demonstrirao klasu, kada je kroz tri igrača pronašao prostor i nebranjiivo pogodio sa 20 metara.

U nadoknadi poluvremena Sigurdson je vratio nadu domaćinu, koju je "ubio" Arnautović golom u 61. minutu. Samo dva minuta kasniej Arnautović je zbog povrede morao iz igre.

Everton je ostao na šest bodova i na sredini je tabele, dok su "čekićari" upisali prva tri boda.

A u prvom duelu dana Vulverhempton je slavio protiv Barnlija golom Meksikanca Himenesa u 61. minutu. Gosti, koji su prošle sezone bili najprijatniej iznenađenje u ligi, su tako ostali na jednom osvojenom bodu. Doduše, Barnli od starta sezone ima veliki broj povrijeđenih prvotimaca, dok su "vukovi" osvojili osam bodova i na 9. su mjestu na tabeli.

Bonus video: