Željko i Dejo dobijaju grafit tamo gdje se dribling cijeni "više od života"

Nekadašnja ulica Omera Abdovića ima težinu, ima dušu fudbalsku prepoznatljivu, sličnu onoj iz favela Rio de Žaneira i predgrađa Buneos Ajresa, ima svoje legende koje je ponudila svjetskoj fudbalskoj baštini
1030 pregleda 12 komentar(a)
Željko Gašić Dejan Savićević, Foto: Čitalac Vijesti
Željko Gašić Dejan Savićević, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 16.09.2018. 18:15h

Fudbalska virtuoznost, ona koja plijeni driblinzima, potezima od kojih zastaje dah uvijek je bila svojevrsni pečat stanovnika podgoričkog naselja Drač, ako baš hoćemo da budemo precizni momaka iz nekadašnje ulice Omera Abdovića.

I dan danas postoji legenda da ekipu iza zgrade na male golove ni jedna gostojuća ekipa nije uspjela da pobjedi.

A ova ulica ima težinu, ima dušu fudbalsku prepoznatljivu, sličnu onoj iz favela Rio de Žaneira i predgrađa Buneos Ajresa, ima svoje legende koje je ponudila svjetskoj fudbalskoj baštini.

Od četvrtka zgradu će krasiti grafit dvije legende podgoričkog, jugoslovesnkog i svjetskog fudbala Željka Gašića i Dejana Savićevića.

Gašić, koji je preminuo 2016. godine bio je sinonim za mali fudbal, i često proglašavan za najboljeg fudbalera bivše Jugoslavije (SFRJ). U svojim najboljim danima bio je legenda malih terena.

A o Savićeviću i njegovim dostignučima i fudbalskoj zaostavštini dovoljno je reći jednu riječ koja i dan danas znači sininom za njega "Genije".

Grafit Gašića i Savićevića biće zvanično završen do kraja iduće nedjelje.

"Svi znamo koliko neke stvari treba sačuvati od zaborava. Dok je Dejo svojom fudbalskom zaostavštinom uspio da uđe u red besmrtnih, želimo da podsjetimo sve, pogotovo mlađe momke i na Željkovu fudbalsku veličinu. Svaki grafit nosi priču, ovaj je naša priča, o stvari koja barem ovdje nama nikad nije bila sporedna", kazao je jedan od idejnih tvoraca ovog trajnog pečata za Drač, ali i i cjelu Podgoricu Balša Milutinović.

Fudbal, mali golovi iza zgrade na Draču, i finte i driblinzi koji su se ovdje cijenili, kako sam grafit kaže "Više od života".

Bonus video: