Za vikend kvalifikacije, u ponedjeljak start glavnog turnira

Navodi se da će se teniserke, osim za nagradni fond od 25 hiljada dolara, boriti i za 50 WTA bodova
53 pregleda 0 komentar(a)
Rojal kup 2018 press, Foto: Mina
Rojal kup 2018 press, Foto: Mina
Ažurirano: 14.09.2018. 12:56h

Profesionalni ženski teniski turnir, Rojal kup NLB banka, sa nagradnim fondom od 25 hiljada dolara, biće održan od 17. do 23. septembra na terenima podgoričkog kluba As, saopštili su organizatori.

Navodi se da će se teniserke, osim za nagradni fond, boriti i za 50 WTA bodova.

Direktor turnira Milorad Asanović saopštio je da je prijavljeno 390 teniserki iz 17 država svijeta, od kojih će se njih 32 naći u glavnom žrijebu.

“Turnir će 15. put okupiti teniserke u Podgorici. Za vikend planirane su kvalifikacije, u kojima će nastupiti 32 teniserke. Glavni turnir počeće u ponedjeljak, a svečano će ga otvoriti predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović", kazao je Asanović na konferenciji za novinare.

On je naglasio da podgorički turnir ima tradiciju i sjajne rezultate.

"U našem klubu ponikla je Danka Kovinić, koja je bila među 50 najboljih teniserki svijeta. Estonka Anet Kontavejt, trenutno 27. na WTA listi, prve WTA bodove osvojila je u Podgorici. Ona je u Podgorici učestvovala 2013. godine. Ne smijemo da zaboravimo ni Španjolku Garbinju Muguruzu, šampionku Vimbldona i Rolan Garosa", kazao je Asanović.

On je najavio da će od crnogorskih teniserki nastupiti Anja Drašković i Andrea Ćetković.

Sportski direktor podgoričkog kluba As, Dejan Asanović, kazao je da će osam najboljih iz kvalifikacija izboriti plasman na glavni turnir.

"Najbolje rangirana učesnica je Barbara Has iz Austrije, koja zauzima 237. mjesto. Ona je 2015. godine osvojila turnir u Podgorici. Biće dosta teniserki koje su posljednjih godina učestvovale na Rojal kupu", kazao je Asanović.

Članica beogradske akademije Tipsarević, Draginja Vuković kazala je da je osnovni cilj da izbori plasman na glavni turnir.

"Očekujem da prođem kvalifikacije, voljela bi da dođem do četvrtfinala. Osnovni cilj mi je da prođem kvalifikacije i plasiram se u glavni žrijeb", kazala je Vuković.

Ruskinja Alena Fomina kazala je da je prvi put na turnir i da joj je cilj da odigra što bolje.

"Igraću kvalifikacije u singlu, a takmičiću se i u dublu. Došla sam da odigram što bolje i pokušam da ostvarim što bolji plasman. Zadovoljna sam organizacijom, očekujem dobar turnir", kazala je Fomina, 914. na WTA listi.

Svečano otvaranje turnira zakazano je za ponedjeljak u 18 sati i 30 minuta.

Prošle godine trofej je osvojila Ruska teniserka Marina Melnjikova, pobjedom u finalu protiv Čehinje Džesike Malečkove.

Bonus video: