Bojan Dubljević stiže u Pariz, igra protiv Turske i Ukrajine?

“Crveni” će do meča sa Turskom, u Parizu, 7. i 9. septembra, imati jake provjere protiv selekcija Francuske i Grčke
2 komentar(a)
reprezentacija košarka, Foto: KSCG
reprezentacija košarka, Foto: KSCG
Ažurirano: 03.09.2018. 15:00h

Sa devet igrača i bez selektora Zvezdana Mitrovića, koji će se u Parizu, priključiti reprezentaciji, košarkaška selekcija Crne Gore počela je pripreme za nastavak kvalifikacija za Mundobasket, koji se održava u Kini 2019. godine.

Crna Gora sa tri pobjede u novooformiranoj grupi I, čeka nastavak borbe za jedno od prva tri mjesta koje vodi u Kinu.

Za mečeve sa Turskom i Ukrajinom, “crveni” bi, kako je najavljeno iz stručnog štaba, trebalo da budu jači za centra Valensije Bojana Dubljevića.

“Dubljević će doći na pripreme, to je posljednja informacija koju imamo. Bojan dolazi u Pariz. Počeli smo sa devet igrača. Ostali će stizati u etapama, dok će nam se selektor priključiti na turniru u Parizu”, kazao je trener reperezentacije Boško Radović.

Crna Gora će drugi dio kvalifikacija otvoriti protiv Turske, u gostima 14. septembra.

“Turska je od 13. avgusta u treninzima sa dva Amerikanca Vilbekinom i Diksonom, u najjačem su sastavu. Napravićemo skauting. Idemo korak po korak, nadam se da će sve biti u najboljem redu”, kazao je Radović.

“Turska je u ozbiljnom sastavu. Okupili su se rano. Mi ćemo se spremiti dobro. Ne plašimo se njih, igrali smo i protiv jačih od njih. Idemo tamo pa ćemo da vidimo šta će biti”, kazao je Popović, koji se nakon pauze zbog povrede ponovo vraća u nacionalni tim.

“Nadam se da ćemo na najbolji način iskoristi ovaj period da se spremimo. Nije ni Mundobasket daleko. Imao šest utakmica, trebaju nam četiri pobjede da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo. Uželio sam se utakmica. Od početka maja nisam igrao, ali sam bio u trenažnom procesu. Jedva čekam mečeve, to je i normalno”, kazao je Popović.

“Crveni” će do meča sa Turskom, u Parizu, 7. i 9. septembra, imati jake provjere protiv selekcija Francuske i Grčke.

“Te utakmice će nam biti od pomoći, da vidimo kako stoje stvari. Greške se najbolje vide na utakmica – to je taj pravi, takmičarski ritam”, rekao je Popović.

Nakon meča sa Turskom, Crnu Goru 17. septembra očekuje duel sa Ukrajinom u Nikšiću.

U drugom krugu kvalifikacija, Španija je lider grupe I sa šest pobjeda, Turska i Letonija imaju po četiri trijumfa, Crna Gora i Ukrajina po tri, dok je Slovenija posljednja sa dvije pobjede.

Bonus video: