Hodžić stao nakon tri, Dulović poslije dvije pobjede

83 pregleda 0 komentar(a)
Nenad Dulović, Foto: Facebook
Nenad Dulović, Foto: Facebook
Ažurirano: 14.09.2018. 16:55h

Crnogorski karatista Mario Hodžić nastup je završio u četvrtom, a Nenad Dulović u trećem kolu Premijer lige u Berlinu.

Hodžić je na startu takmičenja u kategoriji do 67 kilograma bio bolji od Kristijana Vivera iz Gvatemale 5:1, u drugom je savladao Iranca Saida Ahmadikarianija 8:5, a u trećem Mađara Martiala Tadišija (6:6). U četvrtom kolu poražen je od Grka Donisiosa Ksenosa 5:3.

Grčki karatista je u polufinalu poražen od Brazilca Vinisijusa Figeire 5:2, čime je Hodžiću zatvorio vrata repasaža.

Dulović je u prvom kolu kategorije do 60 kilograma pobijedio Australijanca Jehija Hasanena 8:1, dok je u drugom eliminisao Davida Tkebučavu iz Gruzije 1:0. Zaustavio ga je Kaisar Alpisbaja iz Kazahstana 5:1. Kazahstanac je u narednom kolu izgubio od Italijana Anđela Krešenca 2:0 i Duloviću onemogućio borbu za medalju.

Muški kata tim, u sastavu Mijat Vojvodić, Vlaadimir Mijač i Srđan Vuković, bio je slobodan na startu takmičenja, a u drugom kolu poražen je od Kuvajta, koji je nastupao pod zastavom Svjetske karate federacije (WKF), 3:2.

Plasmanom u finale povukao je crnogorski tim u repesaž, gdje je izgubio od Turske 5:0.

U katama pojedinačno Biserka Radulović na startu je poražena od Japanke Kiju Šimicu 5:0. Japanka je izborila finale i povukla članicu Budućnosti u repasaž, gdje je izgubila od Francuskinje Sandi Skordo 5:0.

Sjutra, drugog takmičarskog dana, na tatami će Marina Raković (do 68), Vasilisa Bujić (do 68), Dragana Konjević (preko 68) i Almir Cecunjanin (preko 84).

Bonus video: