Lacio ponovo u problemu zbog navijača i poziva da žene ne budu dio tribine

Italijanska agencija ANSA je u ponedjeljak prenijela da je policija identifikovala osobe koje su dijelile letke i da bi mogla da pokrene istragu zbog seksualne diskriminacije
107 pregleda 1 komentar(a)
Roma Lacio, Foto: Reuters
Roma Lacio, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.12.2018. 10:32h

Fudbalski savez Italije pokrenuo je danas istragu poslije inicijative najvatrenijih navijača Lacija da se ženama zabrani ulaz na određeni dio sjeverne tribine Olimpijskog stadiona.

Konzervativni dio navijača Lacija, inače poznatih kao desničarske orjentacije, prije početka subotnje utakmice protiv Napolija, ispred stadiona dijelio je letke posetiocima.

"Sjeverna tribina za nas predstavlja sveti prostor, okruženje sa nepisanim zakonom koji se poštuje. Prvih nekoliko redova, kao i uvijek, bili su rovovi. U rovu ne dozvoljavamo da budu žene, supruge i djevojke, pa ih pozivamo da budu pozicionirane od desetog reda", pisalo je na letku.

Uprava Lacija je za to okrivila "nekolicinu navijača" i poručila da je "protiv svakog vida diskriminacije".

Fudbalski savez Italije pokrenuo je istragu.

Italijanska agencija ANSA je u ponedjeljak prenijela da je policija identifikovala osobe koje su dijelile letke i da bi mogla da pokrene istragu zbog seksualne diskriminacije.

Potparol Lacija Arturo Dijaklone rekao je da u klubu nisu znali za inicijativu dijela svojih navijača.

"To nije stav društva. Ima mnogo navijača Lacija, a ova inicijativa je potekla od nekolicine. Ne možemo uvijek da intervenišemo i spriječimo političke nekorektne akcije poput ove", rekao je on.

Lacio je prošle sezone kažnjen zbog svojih navijača, koji su koristili naljepnice s likom jevrejske djevojčice žrtve Holokausta Ane Frank u dresu njihovog gradskog rivala Rome.