Emotivna noć u NBA: U suzama napustio teren posle rekorda karijere

Kada je odsviran kraj, saigrači sa terena i sa klupe su ga zaskočili i grlili, a on nije ni pokušavao da sakrije da plače
218 pregleda 4 komentar(a)
Derik Rouz, Foto: Beta/AP
Derik Rouz, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.11.2018. 07:39h

U maniru kakav je to moguć samo u NBA ligi, Derik Rouz je sinoć sa terena izašao sa suzama u očima nakon pobjede svoje ekipe.

Bio je najmlađi MVP regularnog dijela sezone u istoriji NBA, prekinuvši dominaciju LeBrona Džejmsa i vratio vjeru Čikagu da će opet doći slavni dani kao u doba Majkla Džordana.

Onda je došao plejof te 2012. kada je Derik Rouz pokidao ligamente koljena. Vratio se na teren posle više od godinu dana i izdržao svega deset utakmica, popustilo je drugo koljeno, pa onda naredne sezone se obnovila prva povreda i činilo se da je to kraj.

Lutao je, probao je da oživi karijeru u Njujorku, pa u Klivlendu i onda ga je stari trener iz Čikaga, Tom Tibodo, pozvao u Minesotu da pokušaju još jednom.

I onda je Rouz sinoć odigrao možda i utakmicu karijere - svakao je ubacio najviše poena, čak 50!

Kada je odsviran kraj, saigrači sa terena i sa klupe su ga zaskočili i grlili, a on nije ni pokušavao da sakrije da plače.

Posle svega što mu se desilo, zaista je to bila posebna noć za Rouza koji posle utakmice nije bio u stanju da u potpunosti opiše kako se osjeća.

"Nije me još stiglo. Ne mogu riječima da opišem kako se osjećam. Bilo je poodavno...".

Ispraćen je povicima "MVP, MVP" nakon utakmice u kojoj je pogodio 19 od 31 šut i na kojoj je sa 30 godina igrao 41 minut po prvi put posle dvije godine.

Zanimljivo je da je ovakvu utakmicu odigrao upravo protiv Jute u kojoj je završio posle trejda sa Klivlendom, ali je otpušten posle svega dva dana.

Rouz je 34 poena postigao u drugom poluvremenu, 15 u posljednjoj četvrtini, uključujući ključna četiri poena u posljednjih 30-ak sekundi, a onda je da zaokruži savršeno veče blokirao šut Dantea Egzuma za izjednačenje na tri sekunde do kraja.

Sjajna noć za NBA, što pokazuje i atmosfera u svlačionici Minesote.

Galerija

Bonus video: