Ćulafić: Nema opuštanja, maksimalno i protiv Islanda

Crnogorski odbojkaši danas (17 sati) u Baru igraju sa “ribarima”, a onda sa istim rivalom ponovo u nedjelju u gostima, u 3. i 4. kolu kvalifikacija za EP
1 komentar(a)
Marko Bojić, Luka Babić, Vojin Ćaćić i Miloš Ćulafić, odbojkaši Crne Gore, Foto: OSCG
Marko Bojić, Luka Babić, Vojin Ćaćić i Miloš Ćulafić, odbojkaši Crne Gore, Foto: OSCG
Ažurirano: 22.08.2018. 09:00h

Priželjkivali su maksimalan učinak nakon dva kola, posebno trijumf na premijeri, u gostima protiv Moldavije. Odbojkaši Crne Gore nakon trećine kvalifikacija imaju po pobjedu i poraz - odličan trijumf kod kuće protiv prvog favorita grupe Slovačke (3:0), i poraz u Kišinjevu sa 3:2, nakon vođstva naše selekcije od 3:2.

Sa četiri boda, “crveni” su u igri za prolaz na šampionat Starog kontinenta…

"Pokazali smo naša dva različita lica protiv Moldavije i Slovačke. Protiv Slovačke smo vidjeli da možemo da igramo dobro, kao tim, tako da žalimo za ispuštenom prilikom protiv Moldavije, jer smo, svakako, bolja ekipa od njih, ali tog dana nismo bili. Jedino se nadam, kada se u januaru završe kvalifikacije, da će taj bod iz Moldavije možda da nam pomogne da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo, da izađe nešto dobro iz tog poraza od 3:2", kaže za “Vijesti” korektor naše reprezentacije Miloš Ćulafić.

Luka Babić kaže da je "poslije sjajne pobjede protiv Slovačke, atmosfera u timu dobra".

"Pozitivni dočekujemo naredni meč. Ne znamo mnogo o Islandu, oni su najslabije rangirana selekcija u grupi, ali to ne znači da ćemo opušteno ući u meč, već utakmici pristupamo kao i svakoj drugoj. Mnogo je bitno za nas da ovaj dio kvalifikacija zaključimo sa još dvije pobjede, i da spremni dočekamo januar, kada nas čekaju dvije važne utakmice, i taj veliki san koji svi sanjamo, a to je Evropsko prvenstvo", rekao je Babić.

Ćulafić je protiv Slovaka bio najbolji poenter meča, sa 17 poena, dva poena više nego protiv Modavaca.

"Što se tiče meča sa Slovačkom, stvarno sam prezadovoljan. Odigrali smo stvarno dobro, muški, kao tim. Pokazali smo da možemo i nadam se da sada neće biti nekog opuštanja", ističe Ćulafić, najavljujući naredna dva meča, protiv Islanda, prvi danas (17 sati) u Baru, a u nedjelju u gostima.

"Svakako da smo favoriti protiv Islanda, ali treba to da odradimo maksimalno do kraja, da pobijedimo u oba meča sa po 3:0, i onda da čekamo januar, nadam se, svi zdravi i u dobroj formi i da, konačno, napravimo taj uspjeh i da se kvalifikujemo na veliko takmičenje.

Protiv Slovačke u Baru je bilo od 650 gledalaca. Island, sa dva maksimalna poraza u prva dva kola, manje je atraktivan rival za gledanje

"Ja sam zadovoljan odzivom publike u protiv Slovačke. Žao mi je što nije bilo više ljudi, ali su nam stvarno pomogli, značila nam je njihova podrška. Neka protiv Islanda dođu u istom broju i neka bude atmosfera kao protiv Slovačke, i ja ću biti zadovoljan. Island nije baš zvučno ime, ali ne dešava se svaki dan da igra reprezentacija, tako se nadam da će biti publike".

Ćulafić je prošlu sezonu proveo u italijanskoj A2 ligi, u Alesanu. Još uvijek nije riješio pitanje kluba za narednu sezonu.

"Imao sam dosta nekih ponuda, uglavnom iz A2 italijanske lige, bilo je nešto iz A1, da budem drugi korektor. Bilo je još nekih ponuda, ali sam sve to odbio. Čekam neku finansijski bolju ponudu, mislim da će i ona stići. Malo rizikujem, ali i ne žurim, prinovu u novembru, i onda mi se iskreno i ne žuri da idem od kuće.

Nije moje da se miješam u odluke selektora

Za razliku od meča sa Moldavijom, protiv Slovačke nije bilo tehničara Sima Dabovića, koji odlukom selektora Veljka Bašića neće biti u sastavu za avgustovski dio kvalifikacija, jer je, kako je kazao, tako bolje za ekipu.

"Nezahvalno je komentarisati svu tu situaciju. Meni je žao što je tako ispalo, ali nije na meni da se miješam u odluke selektora. Mislim da bismo, svakako, odigrali dobro utakmicu protiv Slovačke, bez obzira na sve. Prva utakmica protiv Moldavije je bila loša, jednostavno nismo ušli spremni, nismo ispoštovali neke dogovore koje smo trebali. Koliko je šta uticalo da u drugom meču odigramo bolje i ostvarimo pobjedu, stvarno ne bih komentarisao", rekao je Ćulafić.

Bonus video: