Sajam sporta u Tivtu: "Jačanje kulta crnogorske reprezentacije"

Na sajmu koga su otvorili tivatski gradonačenik Siniša Kusovac (DPS) i ministar sporta Nikola Janović (DPS) bili su zastupljeni fudbal, košarka, rukomet, odbojka, šah, boćanje, golf, sportski ples, vodeni i borilački sportovi
744 pregleda 0 komentar(a)
Sa sajma sporta, Foto: Siniša Luković
Sa sajma sporta, Foto: Siniša Luković

Sajam sporta 2020. pod motom "Reprezentacija u srcu" održan je danas u Sportskom centru "Župa" u Tivtu.

U manifestaciji posvećenoj Danu reprezentacija Crne Gore, koju su organizovali Ministarstvo sporta i mladih i Opština Tivat, učestvovalo je više od 150 sportista iz Tivta, Kotora, Cetinja, Herceg Novog i Budve, kao i predstavnici lokalnih vlasti iz tih gradova.

Sportisti su posjetiocima manifestacije, prije svega đacima tivatskih škola koji su organizovano dovedeni na Sajam zbog čega su gubili redovnu nastavu, predstavili sportove kojima se bave, svoj rad i uspjehe, a sve "u cilju afirmacije sporta i jačanja kulta crnogorske reprezentacije".

Na sajmu koga su otvorili tivatski gradonačenik Siniša Kusovac (DPS) i ministar sporta Nikola Janović (DPS) bili su zastupljeni fudbal, košarka, rukomet, odbojka, šah, boćanje, golf, sportski ples, vodeni i borilački sportovi.

Sajam sporta
Janović, Kusovac, gradonačelnik Budve Marko Carević i gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan na sajmu(Foto: Siniša Luković)

"Naši reprezentativci su ostvarili vrhunske rezultate, gdje su našu zemlju Crnu Goru učinili prepoznatom i ponosnom. Sam naziv sajma sporta, "Reprezentacija u srcu" govori da svako dijete, svaki čovjek koji se bavi sportom ima za cilj da dobije poziv od reprezentacije, jer to je vrhunac za svakog sportistu. Sport pomjera granice, sport mijenja svijet. Mi vam želimo da svojim trudom, radom i mentalnom snagom promijenite svijet i pomjerite granice. Opština Tivat stvara preduslove djeci da na takav način rade. Želim da vam čestitam i da vam poželim uspješnu sportsku budućnost i da vi budete budući reprezentativci Crne Gore", kazao je Kusovac.

Janović je istakao da Tivat kroz ovu manifestaciju "šalje moćnu i snažnu poruku."

"Poruku koju može da pošalje jedino sport, da smo zajedno, poruku jedinstva. Da smo ujedinjeni u ljubavi prema našoj državi Crnoj Gori i ljubavi prema reprezentaciji. Ovaj događaj ima za cilj jačanje kulta naše reprezetacije, ali prije toga promociju naših klubova koji su baza reprezentacije i mjesto gdje stasavaju ovakvi sjajni sportisti. Ministarstvo sporta i mladih je uradilo mnogo na uređenju sportskog sistema u Crnoj Gori i on je danas uređeniji nego što je ikad bio", zaključio je Janović.

Bonus video: