Mitrović: Cilj da dobijemo Bjelorusiju i nastavimo kvalifikacije

66 pregleda 1 komentar(a)
Nemanja Radović i Zvezdan Mitrović, Foto: KSCG
Nemanja Radović i Zvezdan Mitrović, Foto: KSCG
Ažurirano: 26.06.2018. 12:56h

Selektor muške košarkaške reprezentacije Crne Gore Zvezdan Mitrović priključio se danas ekipi, i imaće dva dana da lično pripremi našu selekciju za duel sa Bjelorusijom u Nikšiću (četvrtak od 21 čas), u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

“Stvarno mnogo hvala saradnicima, igračima koji su došli i odazvali se na vrijeme i koji su odradili, prema informacijama, dobar posao ovdje", rekao je Mitrović na konferenciji za novinare u Nikšiću.

"Čudne su okolnosti pripremiti ekipu za sedam dana ili deset. Nego, naš je cilj da dobijemo Bjelorusiju, da nastavimo kontinuitet takmičenja za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. To nam je glavni cilj", dodao je Mitrović.

A kako je ekipa spremna, odgovor će dati utakmica sa Bjelorusijom. U prvom dijelu kvalifikacija izabranici Zvezdana Mitrovića slavili su u Minsku 91:67.

"Vjerujem da su momci motivisani, tu nema problema. Mi smo napravili odličan posao rezultatom protiv Bjelorusije u gostima, to se najbolje vidi kroz pobjedu te selekcije nad Slovenijom. Ipak pobjeda bi nam omoguića direktan prolaz u sljedeći krug kvalifikacija. Uz pravi pristup i dobru podršku sa tribina mislim da je moguće ostvariti pobjedu”, istakao je Mitrović.

Ulaznice za duel Crna Gora - Bjelorusija u prodaji su od danas, na tri lokacije, recepciji hotela "Onogošt", ispred hotela i na biletarnici Sportskog centra u Nikšiću. Cijena ulaznice je dva eura.

"To je ekipa koja se dobro poznaje i dobro su uigrani. Mislimo da će da igra i centar iz Makabija Karakrovski i Amerikanac se promijenio, tako da čeka nas težak posao. Neobična je situacija zbog ovakvog sistema takmičenja, pa mislim da je pomoć publike ključna u ovakvom meču. Nadam se da će publika u Nikšiću doći da nas podrži u velikom broju. Znam da ljudi ovdje vole košarku i drago mi je što igramo u Nikšiću”, kazao je Nemanja Radović.

Lijepa sjećanja na nikšićku dvoranu i navijače ima i selektor Mitrović.

"Kad sam počeo da se bavim ovim poslom, bio sam asistent u timu Budućnosti 1996. kada smo osvojili Kup protiv Partizana. Bio je to procvat Budućnosti, bila je to utakmica za pamćenje u fenomenalnoj atmosferi i nekako je odavde sve to krenulo na nekom ozbiljnom nivou da bude. Uvijek lijepa sjećanja i uvijek dobra atmosfera koju nosim odavde još kao početnik. Tako da stvarno očekujemo jednu dobru podršku", poručuje Mitrović.

Poslije četiri meča u kvalifikacijama Crna Gora i Bjelorusija imaju po pobjedu i tri poraza, Španci su lideri sa četiri trijumfa, dok je Slovenija na polovičnom učinku.

Naši košarkaši bi pobjedom nad Bjelorusima u Nikšiću osigurali plasman u drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Prvu fazu ciklusa za Mundobasket Crna Gora će zaključiti 1. jula na terenu prvaka Evrope Slovenije.

Bonus video: