Sport stao i u Turskoj

Nakon sastanka predsjednika Redžep Tajipa Erdogana sa predsjednicima fudbalskog, košarkaškog i odbojkaškog saveza, ministar mladih i sporta Mehmet Kasapoglu je zabranio sportske aktivnosti dok opasnost ne prođe
894 pregleda 0 komentar(a)
Nema više - detalj sa utakmice Antalija - Sivaspor odigrane u ponedjeljak, Foto: Beta/AP
Nema više - detalj sa utakmice Antalija - Sivaspor odigrane u ponedjeljak, Foto: Beta/AP

Turski sport je dugo odolijevao koronavirusu, vlasti su se pravile da se ništa ne događa, zbog čega su trpjele kritike sa svih strana.

Sada su i oni potpisali „kapitulaciju” - nakon sastanka predsjednika Redžep Tajipa Erdogana sa predsjednicima fudbalskog, košarkaškog i odbojkaškog saveza, ministar mladih i sporta Mehmet Kasapoglu je zabranio sportske aktivnosti dok opasnost ne prođe.

Na ovakvu odluku je uticao i veliki pritisak sportista i trenera, te najava bojkota.

Ranije jutros, Sindikat profesionalnih fudbalera (FIFPRO) žustro je reagovao pošto su ga kontaktirali mnogobrojni igrači u Turskoj, izražavajući nelagodnost igranja zbog širenja virusa.

FIFPRO je od vlasti u Turskoj, tamošnje fudbalske federacije i lige zatražio da “hitno razmotre odluku o nastavku utakmica i treninga za vreme epidemije”, što je i učinjeno.

Tako se sport u Evropi nastavlja samo u Bjelorusiji, gdje je danas Energetik-BGU na startu šampionata šokirao BATE Borisov, a gol za konačnih 3:1 dao je doskorašnji vezista Budućnosti, Dušan Bakić.

Bonus video: