Pavićević: Idemo da se nadigravamo, imamo kvalitet da se izmjerimo sa svima

Nakon sedam kola Mornar je deveti na tabeli, sa dvije pobjede.
1 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Eurocupbasketball.com
Mihailo Pavićević, Foto: Eurocupbasketball.com
Ažurirano: 16.11.2018. 14:30h

Nakon Budućnosti, pred košarkašima Mornara je novi derbi ABA lige, subotnje gostovanje neporaženom lideru Crvenoj zvezdi (19 časova), u reprizi prošlogodišnjeg polufinala plej-ofa, u kojem su Beograđani slavili 2:1 u pobjedama.

Barani u Beograd odlaze osokoljeni dobrom igrom i pobjedom protiv Fiat iz Torina (86:83) u Evrokupu.

"Privilegija je igrati u „Pioniru“, odnosno dvorani „Aleksandar Nikolić“ kako se sada zove. Milije bi mi bilo da je Zvezda dobila Monako u Evrokupu, imali bismo neke veće šanse. Ovako, Zvezda će, očekujem, podići mobilnost na najviši mogući nivo. Beograđani su najspremnije ušli u ABA ligu, i uz kvalitet koji posjeduju jasno je zbog čega nemaju još nijedan poraz. Mi dolazimo u izmijenjenom sastavu, sa dvojicom novih igrača, Braunom i Saneom, ima napretka u našoj igri, ali će nam trebati još vremena da sve dođe na svoje mjesto", kaže trener Mornara Mihailo Pavićević.

Nakon sedam kola Mornar je deveti na tabeli, sa dvije pobjede.

"U ovom meču, prije svega, od Crvene zvezde zavisi koliko će nam dozvoliti da se razmahnemo i nametnemo svoju igru. U svakom slučaju, idemo da se nadigravamo, kao i sa svakom drugom ekipom, jer imamo kvalitet da se izmjerimo sa svima", dodao je Pavićević.

Mornar je Crvenu zvezdu jedino savladao prošle sezone kod kuće, u drugom meču finala plej-ofa. Preostalih šest mečeva su dobili Beograđani.

"Mnogo nam znači pobjeda protiv Fiata zbog podizanja samopouzdanja. Crvena zvezda je lider na tabeli ABA lige i favorit u našem duelu, ali ekipu Mornara niko ne smije da potcijeni, posebno od kako smo se pojačali. Mislim da će beogradska publika vidjeti dobru košarkašku predstavu", ističe Strahinja Mićović.

Bonus video: