Mitrović i Monako kreću u borbu za istorijsku titulu

Monako je sa Mitrovićem od drugoligaša, zatim debitanta u društvu najboljih, za tri sezone postao jedan od vodećih francuskih klubova. Titula bi zaokružila sjajan trenerski rad u Monte Karlu
0 komentar(a)
Zvezdan Mitrović, Foto: Lequipe.fr
Zvezdan Mitrović, Foto: Lequipe.fr
Ažurirano: 12.06.2018. 14:50h

Zvezdan Mitrović je došao na korak od najvećeg trenerskog uspjeha u karijeri.

Nakon finala FIBA Lige šampiona, osvajanja Liders kupa sa Monakom, crnogorski trener sa "kneževima" u svom prvom finalu napašće titulu u Francuskoj.

Protivnik je Le Man, četvorostruki šampion Francuske, koji je do finala plej-ofa je stigao kroz majstoricu eliminisavši nekadašnjeg evroligaša Strazbur.

"Igrali smo sa njima dva meča u šampionatu i izgubili oba. Dobili smo ih u finalu Liders kupa, tako da očekujem neizvjesnu finalnu seriju. Nema favorita, iako mi imamo prednost domaćeg terena. To ne znači ništa. I oni i mi imamo svoje adute. Imaju dobre igrače, kombinaciju domaćih igrača i Amerikanaca - mislim da su šanse 50-50", kazao je Mitrović za "Vijesti" pred prvi meč finalne serije koji se igra u srijedu.

Mitrović vjeruje da će uslovi za igru biti regularni, a suđenje dostojno značaja utakmica.

"Prethodnih sezona to nije bio slučaj. I u polufinalu je bilo dosta problema. Naš meč protiv Limoža u polufinalu je bio na ivici skandala. Nadam se da će biti drugačije sada", kazao je Mitrović.

Monako je sa Mitrovićem od drugoligaša, zatim debitanta u društvu najboljih, za tri sezone postao jedan od vodećih francuskih klubova.

Titula bi zaokružila sjajan trenerski rad u Monte Karlu.

"Mislim da bi kruna mog rada u Monaku bila osvajanje titule. Pravimo dobre rezultate, igramo dobru košarku. Normalno je da postoji pozitivan pritisak, u smislu motivacije, želje da osvojimo titulu", rekao je Mitrović.

Nakon finala, Mitrovića očekuju obaveze sa reprezentacijom Crne Gore u kvalifikacijama za Mundobasket. Mečevi sa Bjelorusijom i Slovenijom donose više brige nego bilo koji do sada...

"Više se nerviram, nego što razmišljam. Nama je okupljanje 18. juna, a utakmica sa Bjelorusijom 10 dana kasnije. Ako budem igrao sa Monakom cijelu seriju u Crnoj Gori sam dva, tri dana prije meča. Nedolazak Vučevića, Dubljevića, Todorovića - plus povreda Popovića, Vranješ je pod znakom pitanja... Mlađi igrači na koje računamo su na pripremama za Svjetsko prvenstvo, Radončić se sprema za NBA. Odsustvuje toliko igrača, bićemo bez adekvatnih priprema i zaista ne znam kako da pravilno razmišljam o košarci. Taj sistem je totalno mimo ikakvih sportskih rezona i pravila", kazao je Mitrović.

Nakon finala o Toniju Parkeru

Mitrović je radom i rezultatima sa Monakom skrenuo pažnju ostalih klubova. Pominje se odlazak u klutni Asvel - čiji je vlasnik Toni Parker.

Međutim, naš trener tu priču ostavlja za kraj sezone.

"Sve odluke o nastavku moje karijere ću donijeti nakon završetka plej-ofa. Sada sam fokusiran na finale sa Le Manom. Tako da bih priču o tome ostavio nakon završetka prvenstva", ističe Mitrović.

Podrška za kuma Radonjića

Pored Mitrovića još jedan crnogorski trener - Dejan Radonjić ima priliku da osvoji titulu u inostranstvu. Radonjića pobjeda dijeli od trofeja u Bundesligi sa Bajernom.

"Pratim i gledam utakmice koje mogu da stignem. Gledao sam posljednju utakmicu sa Albom i prije toga ove serije u polufinalu. Dejan je moj kum, navijamo jedan za drugog. Bio bi veliki uspjeh kada bi osvojio titulu i izborio Evroligu", kazao je Mitrović.

Bonus video: