U Zagrebu održan Festival sporta

0 komentar(a)
Festival sporta u Zagrebu, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Festival sporta u Zagrebu, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Ažurirano: 18.05.2018. 18:10h

Festival sporta osoba sa invaliditetom, kao svečana završnica projekta “Change Your Mindset-Sport 4 Everyone”, održan je danas na zagrebačkom atletskom stadionu Sportskog parka “Mladost”, uz prisustvo velikog broja olimpijaca, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta Crne Gore (POKCG).

Kako se navodi, projekat, koji je finansiran u okviru “Erasmus +Sport programa”, realizovan je u proteklih 18 mjeseci sa ciljem promocije i podizanja nivoa svijesti o važnosti sporta i fizičke aktivnosti, kao i integracije mladih osoba sa invaliditetom, starosti od 15 do 29 godina, u rekreativne sportske aktivnosti.

Festival, koji je okupio veliki broj olimpijaca i paraolimpijaca, svečano je otvorila hrvatska olimpijka Janica Kostelić, koja obavlja funkciju državne sekretarke Središnjeg državnog ureda za sport Republike Hrvatske.

Partneri projekta, pored POKCG, su i Zagrebački sportski savez osoba sa invaliditetom kao nosilac, Paraolimpijski komiteti Slovenije, Makedonije i Srbije, Stonoteniski savezi Italije i Austrije i nevladina organizacija “Echo” iz Zagreba.

Paraolimpijski komitet Crne Gore u Zagrebu predstavljali su predsjednik Igor Tomić i tehnički sekretar Mijat Vojvodić.

Bonus video: