Spajt: Igra Mornara je i moja igra

"Vruće je i osjeća se blizina mora", bio je prvi komentar novog beka Mornara, ističući da je klima ista kao u njegovoj Kaliforniji.
118 pregleda 0 komentar(a)
Andre Spajt i Đorđije Pavićević, Foto: KK Mornar
Andre Spajt i Đorđije Pavićević, Foto: KK Mornar
Ažurirano: 14.08.2018. 20:44h

Mornar sjutra počinje pripreme za novu sezonu (prvi trening u “Topolici” je u 10.30 sati), a nakon Hrvata Marina Mornara, koji je stigao u ponedjeljak, dres crnogorskog šampiona danas su zadužili i Amerikanci, bek Andre Spajt (23, 191 cm) i krilo Vinston Šepard (25, 203 cm).

Spajt je minule sezone najbolji igrač Sjevernog Kolorada.

"Vruće je i osjeća se blizina mora", bio je prvi komentar novog beka Mornara, ističući da je klima ista kao u njegovoj Kaliforniji.

Kako je saopšteno iz barskog kluba, Spajta su u dvorani “Topolica” dočekali glavni menadžer Mornara Đorđije Pavićević i direktor kluba Radivoje Mandić, a potom je imao priliku i da se upozna sa prvim trenerom ekipe Mihailom Pavićevićem i njegovim saradnicima u stručnom štabu.

Spajt je igrao dvije sezone na Saut Plens koledžu (NCAA) i jednu godinu na Arizoni Stejt. Iza njega je sjajna sezona u Sjevernom Koloradu, u kojem je bilježio prosječno 22,5 poena, 2,6 skokova i 2,6 asistencije po utakmici, uz 40 odsto šuta za tri poena!

“Na osnovu informacija koje imam o klubu, znam da sam stigao na pravo mjesto da napravim važan iskorak u karijeri. Veoma me raduje što Mornar igra brzo i sa mnogo šuteva sa distance. To je moja igra”, rekao je Amerikanac koji je u Bar doputovao sa očuhom.

Spajt je prije dvije godine igrao za jermensku reprezentaciju na kvaifikacionom turniru u Moldaviji, na kojem je bilježio prosječno 21,2 poena po meču.

“Na tom turniru sam imao priliku da se upoznam sa evropskom košarkom, naravno ne kvaliteta koji me očekuje u Mornaru. O košarci koja se igra na ovim prostorima čuo sam mnogo lijepih stvari i to je, između ostalog, jedan od razloga zbog kojih sam ovdje”, zaključio je Spajt.

Šepard je prošle sezone bio član Santa Kruz Voriorsa.

U Razvojnoj ligi imao je prosjek od 9,47 poena, 5,89 skokova i 2,53 asistencije, u 19 mečeva. Sezonu je završio u novezelandskoj ekipi Kanterberi Rems. Šepard ima evropsko iskustvo, jer je po diplomiranju na San Dijego Stejtu, jednu sezonu (2016-2017.) proveo u Albi Fehervar, gdje je, s prosjekom od 11,6 poena, 6,1 skoka i 3,1 asistencijom pomogao da klub osvoji mađarsku duplu krunu.

Poslije napornog puta i dolaska u dvoranu "Topolica" na zborno mjesto svih novajlila, Šepard se, kao i prethodno Hrvat Mornar i Amerikanac Spajt, fotografisao ispred velikog postera šampionskog Mornara u holu dvorane i okupljenim novinarima kratko kazao:

„Mornar je izazov za mene, jer ću igrati u prestižnm takmičenjima Evrokupu i ABA ligi. Čuo sam za impresivne rezultate u prošloj sezone mog novog kluba i ambicijama za ovu. Ambicije su nam se poklopile. Iza mene je najbolja sezona u karijeri i želim da nastavim u tom stilu“, naglasio je Šepard.

U narednih nekoliko dana očekuje se dolazak još dvojice Amerikanaca, novih članova crnogorskog šampiona - bekova Kadina Karingtona (23 godine, 193 cm) i Bronsona Kejniga (24, 191).

Bonus video: