Ruska dominacija u američkoj prijestonici

Ovečkin je izjednačio rekord legendarnog Vejna Greckog jer je bio najbolji igrač i strijelac regularnog dijela, ali i najkorisniji hokejaš u plej-ofu
0 komentar(a)
Aleksandar Ovečkin, Foto: Reuters
Aleksandar Ovečkin, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.06.2018. 16:57h

Najznačajniji trofej u hokeju, Kup Stenli prvi put u istoriji podigao je ruski kapiten jednog tima - Aleksandar Ovečkin je Vašington predvodio do pobjede u NHL ligi ove sezone.

Sjajni 32-godišnji Rus je imao sezonu za pamćenje i izjednačio je rekord legendarnog Kanađanina Vejna Greckog, pošto je bio najbolji strijelac regularnog dijela i najkorisniji igrač - MVP, Ovečkin je dobio priznanje MVP i u plej-ofu, Trofej Kon Smajt

Kapitalsi su u finalnoj seriji dobili Las Vegas sa 4:1, a sinoć je sve riješio pobjedom od 4:3 u svojoj dvorani.

Ovečkin, najpopularniji hokejaš svijeta prema istraživanju ESPN-a, je u finalnoj seriji sakupio 27 poena - 12 asistencija i 15 golova i rekorder je Vašingtona po broju golova u plej-ofu.

Ipak, priznanje za najboljeg strijelca u plej-ofu pripalo je Ovečkinovom šest godina mlađem zemljaku Jevgeniju Kuznjecovu, koji je sakupio 32 poena, 12 golova i 20 asistencija. Kuznjecov je jedini igrač u istoriji koji nije dobio Trofej Kon Smajt a imao je najviše rezultativnih akcija u plej-ofu, iako je u istoriji samo njegov zemljak i imenjak Maljkin iz pitsburških Pingvina imao bolji učinak u plej-ofu - 36 golova i asistencija 2009. godine.

Koliku popularnost uživa Ovečkin, prvi pik na draftu 2014. godine, i prvi hokejaš koji je potpisao ugobvor od 100 miliona dolara, potvrđuje podatak da mu je čestitku uputila FK Barselona, ali američki predsjednik. 

Preporučujemo za Vas