Mesi isključen, krah Barselone: Golčina Vilijamsa, Baskijci osvojili trofej

Barselona - Atletik Bilbao 2:3

13191 pregleda 3 komentar(a)
Vilijams slavi gol za pobjedu Atletika, Foto: Reuters
Vilijams slavi gol za pobjedu Atletika, Foto: Reuters

Krah Barselone u prvom finalu sezone, slavlje Baskijaca - Atletik Bilbao je osvojio prvi trofej u sezoni, pobjedom u finalu Super kupa Španije 3:2.

Barselona je imala dobijen meč, vodila 2:1, primila gol za izjednaćenje u 89. minutu, da bi u produžetku doživjela još jedan težak udarac u turbulentnoj sezoni.

U kakvom je stanju Barsa pokazuje i to što je Leo Mesi u posljednjim trenucima utakmice dobio direktni crveni karton zbog udaranja igrača bez lopte - to je njegov prvi crveni karton na 753 meča u dresu katalonskog kluba.

Antoan Grizman, toliko osporavan od dolaska iz Atletika, mogao je konačno da bude čovjek odluke, ali je heroj finala bio Injaki Vilijams, strijelac spektakularnog pobjedonosnog gola za Atletik.

Barselona je povela u 40. minutu, nakon što je Đordi Alba ubacio sa lijeve strane, Mesi promašio loptu, a Grizman sa desetak metara pogodio desni ugao.

Atletik je, međutim, izjednačio u prvom narednom napadu. Injaki Vilijams je lijepo asistirao Oskaru de Markosu, koji je umakao Albi i matirao Ter Štegena.

U 57. minutu mnogo sreće za Barsu, jer je gol Raula Garsije poništen nakon intervencije VAR-a i milimetarskog ofsajda.

Dvadeset minuta kasnije, ponovo je Alba prošao po lijevoj strani, Grizman utrčao na peterac i sa prve stative proslijedio loptu u mrežu.

Spremalo se slavlje Katalonaca, stigao je udar Baskijaca - Iker Muniain je centrirao iz prekida, a Asijer Viljalibre bio najsnalažljiviji pred golom Barse.

Trenutak odluke dogodio se u četvrtom minutu produžetka, kada je Vilijams sa ivice šesnaesterca spektakularnom dijagonalom pogodio za 3:2 i kompletirao preokret...

Bonus video: