Crnogorski atletičari sjajni u Kragujevcu, lični rekordi Gojkovića i Spaića

Crnogorski paraolimpijci već imaju deset normi za EP u Berlinu
109 pregleda 0 komentar(a)
Igor Tomić, Foto: Zoran Đurić
Igor Tomić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.05.2018. 13:00h

Crnogorski paraolimpijci ostavrili su zapažene rezultate na međunarodnom atletskom mitingu u Kragujevcu. Danilo Gojković i Miloš Spaić postavili su lične rekorde drugog dana nadmetanja u Kragujevcu.

Gojković je bacio koplje na 17,27 metara, u kategoriji F 34. U istoj kategoriji Radmilo Baranin je imao hitac od 17,45 metara.

Ličnim rekordom za reprezentaciju je debitovao Miloš Spaić u bacanju kugle, u kategoriji F11, hicem od 9,34 metra. U istoj kategoriji Mirnes Ramović je ostvario rezultat 8,33 metra.

Dobru formu potvrdila je Marijana Goranović u bacanju kugle, u kategoriji F41, hicem od 6,47 metara.

Normu za Evropsko prvenstvo u Berlinu juče je ispunio Miloš Ranitović u skoku u dalj. Evropsku normu potvrdio je Mirnes Ramović u bacanju diska i postavio je lični rekord.

Odlične rezultate ostvarili su juče i Marijana Goranović u disku i Radmilo Baranin u bacanju kugle, a lični rekord u istoj disciplini bacio je i Danilo Gojković.

Selektor Igor Tomić kazao je da su iza crnogorskih takmičara dva veoma uspješna takmičenja u Splitu i Kragujevcu.

"Na tim mitinzima ostvarene su i potvrđene norme za nastup na Evropskom prvenstvu koje nas očekuje u Berlinu od 20. do 26. avgusta. Crna Gora će imati rekordnih šest takmičara, koji će nastupiti u deset disciplina", kazao je Tomić.

On je podsjetio da će se Goranović (F 41) takmičiti u bacanju kugle i diska, Baranin (F 34)i Maja Rajković (F 54) u bacanju koplja i kugle, Ramović (F 11) u bacanju diska i kugle, Gojković (F 34) u bacanju koplja i Ranitović (T 12) u skoku u dalj.

"Trenutna forma uliva veliki optimizam, Baranin i Goranović trenutno imaju najbolje rezultate u bacanju kugle na evropskim listama u svojim kategorijama. Predstoji nam još skoro tri mjeseca velikog rada i siguran sam da ćemo u Berlinu imati ekipu spremnu da ponovi rezultat sličan onom istorijskom od prije dvije godine kada su na EP u italijanskom Grosetu osvojene jedna zlatna i dvije srebrne medalje", kazao je Tomić.

Bonus video: