Pavićević: Nije lako motivisati igrače da još mjesec i po budu u punom takmičarskom pogonu

Pored Barana i Budućnosti, u Superligi će od sjutra nastupiti i četiri najbolje ekipe iz Erste lige, Lovćen, Ulcinj, Sutjeska i Teodo.
59 pregleda 0 komentar(a)
KK Mornar, Foto: Savo Prelević
KK Mornar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.04.2018. 13:46h

Nakon dosadašnjeg uspješnog dijela sezone (finale Kupa Crne Gore, polufinale plej-ofa ABA lige, četvrtfinale FIBA Evrokupa), pred košarkašima Mornara je posljednji zadatak - završnica domaćeg prvenstva, Superliga.

Pored Barana i Budućnosti, u Superligi će od sjutra nastupiti i četiri najbolje ekipe iz Erste lige, Lovćen, Ulcinj, Sutjeska i Teodo.

"Stigli smo i do tog četvrtog fronta, nije lako motivisati igrače i objasniti im da još mjesec i po moraju da budu u punom takmičarskom pogonu. Ali, šta je - tu je, igraćemo, pa ćemo vidjeti kako će se sve okončati. Nema dana da neko ne prijavi povredu, a Nemaja Vranješ još nije sanirao onu iz plej-ofa i tek je počeo pomalo da trenira. Luković se žali na bol u leđima, a Nidam ima problema sa koljenom", kaže trener Mornara Mihailo Pavićević.

Mornar će u sjutrašnjem prvog kolu dočekati Teodo (20 sati, ulaz je slobodan), a sastaju se još Budućnost Voli - Sutjeska (19) i Lovćen 1947 - Ulcinj (19, prenos na RTCG).

"Kvalitet takmičenja je možda i najveći do sada. Ulog je velik, ambicije svih klubova rastu, svi imaju šansu da naredne sezone igraju u regionalnom rangu, tako da neće biti lako i svaka utakmica može biti presudna. Naša ambicija vezana je za nastup u polufinalu plej-ofa, kako bi opet nastupili u Drugoj ABA ligi. Tamo bi nas čekali mečevi protiv Budućnosti i Mornara, koji jesu nivo iznad nas, ali to ne znači da ne možemo da im se suprotstavimo. Naši glavni konkurenti za plasman u Drugu ABA ligu ulaze pojačani u Superligu, tako da će svaka utakmica biti zanimljiva za gledanje. Vjerujem da će naša dvorana biti puna na svakoj utakmici, kako je to bilo na nedavnom susretu protiv Partizana, a mi ćemo uraditi sve da navijače učinimo ponosnim", kazao je za Radio Cetinje Miloš Latković, prvotimac Lovćena, koji je bio prvi u Erste ligi.

Nakon 10 kola, četiri najbolje plasirane ekipe plasiraće se u plej-of.

Bonus video: