Golovkin ostao bez IBF pojasa

Golovkin, koji je u karijeri ostvario 38 pobjeda, od toga 34 nokautom, uz jedan remi, je 5. maja uspješno odbranio titule u verzijama WBA, WBC i IBO u srednjoj kategoriji
71 pregleda 0 komentar(a)
Genadij Golovkin, Foto: Printscreen
Genadij Golovkin, Foto: Printscreen
Ažurirano: 07.06.2018. 08:03h

Internacionalna bokserska federacija (IBF) oduzela je zvanje šampiona srednje kategorije Genadiju Golovkinu pošto kazahstanski bokser nije zakazao obaveznu odbranu titule protiv Ukrajinca Sergeja Darevjančenka.

Golovkin, koji je u karijeri ostvario 38 pobjeda, od toga 34 nokautom, uz jedan remi, je 5. maja uspješno odbranio titule u verzijama WBA, WBC i IBO u srednjoj kategoriji. On je tada nokautom u drugoj rundi savladao Amerikanca Vanesa Martirosjana, dok IBF ovu borbu nije prihvatio za zvaničnu u svojoj federaciji.

IBF je naložio Golovkinu da do 6. juna organizuje borbu protiv izazivača Derevjančenka, ali pošto do toga nije došlo, kazahstanski šampion je ostao bez jednog pojasa, piše Sport klub.

"Poslije dugo razmatranja IBF je odlučila da oslobodi titulu srednje kategorije, koju je držao Genadi Golovkin. IBF je bila prinuđena da po pravilu 5H sankcioniše borbu koju nije priznala, te je ostavila pojas srednje kategorije bez šampiona. IBF će odrediti dvojicu glavnih kandidata za naslov šampiona, kojima će naložiti da dogovore uslove borbe", saopšteno je iz IBF.

Genadi Golovkin je trebalo da se bori protiv Meksikanca Kanela Alvareza, prije nego što je kao zamjena "uskočio" Martirosjan. Alvarez i Golovkin su se borili u septembru prošle godine, kada je bilo neriješeno, pa je zakazan revanš, ali do njega nije došlo jer je Meksikanac pao na doping testu.

Bonus video: