Tuzi dobile prvakinju, sada žele i klub

273 pregleda 0 komentar(a)
DŽK Dečić, Foto: Ekan Jasavić
DŽK Dečić, Foto: Ekan Jasavić
Ažurirano: 27.05.2018. 14:00h

Projekat Svjetske džudo federaciej (IJF), Džudo saveza Crne Gore i Ministarstva prosvjete "Džudo za djecu" već daje izvanredan rezultat. Iako je jednogodišnji projekat "Džudo za djecu" počeo krajem januara, rezultat je već vidljiv.

"Radom na ovom projektu u OŠ "Mahmut Lekić", Tuzi su dobili prvu prvakinju Crne Gore. Lina Bicić je slavila na državnom prvenstvu u uzrastu poletaraca 20. maja u sali OŠ Radojica Perović" i sve je brobe dobila iponom. Melisa Durović i Belma Muković su osvojile bronzane medalje na istom šampionatu. Program "Džudo za djecu" je u Tuzima okupio 40-tak polaznika od šest do 14 godina, koji su dva mjeseca trenirali po tri puta nedjeljno bez plaćanja članarina a i imali su sportsku opremu - kimona, kao dar organizatora projekta", kazao je Ekan Jasavić, koji uz iskusnog trenera Vasa Đokića vodi program "Džudo za djecu" u OŠ "Mahmut Lekić".

Interesovanje, pokazani talenat brojnih polaznika programa uticali su i na to da Tuzi žele da budu pravi džudo centar.

"Krenuli smo sa postupkom registracije džudo kluba Dečić. Osim osvajača medalja, zapažene nastupe već su imali Amela Zorinjić, Almasa Durović, Zema Višnjić, Dinela Šabanović, Artan Šabaj i Aldin Bibuljica. Klub, koji je u osnivanju, sudeći po interesovanju djece i njihovih roditelja ima budućnost, jer su zahvalni što po prvi put imaju priliku da se bave sportom a da ne moraju plaćati članarine, obezbjeđivati opremu za treninge... Svi su u jednom složni, projekat Džudo saveza Crne Gore, treba da slijede i savezi drugih sportova", dodao je Jasavić.

A jednogodišnjim projektom "Džudo za djecu", Svjetske džudo federacije, Džudo saveza i Ministarstva prosvjete, obuhvaćeno je 15 crnogorskih osnovnih škola iz svih krajeva države. Pored obuke u jednom od najprestižnijih olimpijskih sportova, donacija obuhvata besplatna kimona i tatamije na kojima se izvodi obuka.

Bonus video: