Sedorf: Volio bih da treniram klub u Premijer ligi, prije ili kasnije to će se desiti

Holanđanin je u karijeri nastupao Ajaks, Sampdoriju, Real Madrid, Inter, Milan i Botafogo. U karijeri je, između ostalog, osvojio četiri trofeja Lige šampiona
0 komentar(a)
Klarens Sedorf, Foto: Reuters
Klarens Sedorf, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.11.2018. 12:15h

Legendarni holandski fudbaler, a sada selektor Kameruna, Klarens Sedorf kazao je da bi jednog dana volio da bude menadžer nekog tima u Premijer ligi.

Holanđanin sa "lavovima" boravi u Londonu gdje će večeras odigrati prijateljski meč protiv Brazila, što je bio povod za britanske medije da odrade intervju sa sjajnim vezistom.

"Nikada u karijeri nijesam igrao u Premijer ligi, pa bih volio da jednog dana budem menadžer. Prije ili kasnije to će se desiti. Premijer liga je najuzbudljivije takmičenje i privilegija je biti dio njega", rekao je Sedorf.

Holanđanin je u karijeri nastupao Ajaks, Sampdoriju, Real Madrid, Inter, Milan i Botafogo. U karijeri je, između ostalog, osvojio četiri trofeja Lige šampiona.

Poslije završetka igračke, odlučio se za trenersku karijeru. Počeo je u Milanu, a put ga je zatim preko kineskog Šenžena i španske La Korunje odveo do Kameruna.

"Izazov je doći i trenirati jednu od najboljih selekcija u istoriji Afrike. Dolazak u Afriku je veoma važan za mene. Imam mogućnost da pomognem da fudbal ovdje napreduje i da se razvija, da bude na većem profesionalnom nivou", rekao je Sedorf.

Ako se po jutru dan poznaje pred Sedorfom je veliki posao - u četiri meča pod njegovom komandom Kamerun je zabilježio jednu pobjedu.

Bonus video: