Dvije medalje za Crnu Goru: Drašković srebrna, Raković bronzana

„Ponosna sam što sam donijela prvu medalju za moju zemlju u Taragoni. Vjerujem da će ih biti još“, kazala je Drašković
103 pregleda 0 komentar(a)
Ana Drašković, Foto: COK
Ana Drašković, Foto: COK
Ažurirano: 23.06.2018. 17:20h

Prvi dan - dvije medalje za Crnu Goru, ukupno 14 na Mediteranskim igrama.

Obje su donijele karatistkinje - srebro je osvojila Ana Drašković, u kategoriji do 55 kilograma, bronzu Marina Raković u kategoriji do 68 kilograma

„Ponosna sam što sam donijela prvu medalju za moju zemlju u Taragoni. Vjerujem da će ih biti još“, kazala je Ana Drašković.

Do drugog mjesta je došla sa dvije efektne pobjede, nad Srpkinjom Dinom Durmiš i Francuskinjom Sabrinom Uaden.

U finalu je bolja bila Turkinja Tube Jakin, koja je u uvodnim trenucima borbe osvojila poen, natjerala Draškovićevu da juri rezultat...

„Iskoristila je malu neopreznost, znala sam šta će da uradi, htjela sam da se izvučem i krenem u kontru, ali sam zakasnila za djelić sekunde. Kasnije sam pokušala, ali je ona iskusno odbijala moje pokušaje. Ipak, zadovoljna sam, srećna zbog medalje“, kazala je Draškovićeva.

Marina Raković je loše počela, izgubila od Italijanke Silvije Semeraro, ali je dobila šansu u repesažu.

Prvo je bila bolja od Ivone Čavar iz Bosne i Hercegovine, a u borbi za bronzu od Egipćanke Nade Mohamed.

“Iz jakih takmičenja i treninga, maksimalno istrošena stigla sam na Mediteranske igre, a grupa nije mogla biti jača. Italijanka i Bosanka imaju svjetske i evropske medalje, a Egipćanka je u top formi. Smatram da sam na preglašavanju u prvom kolu bila oštećena, ali kada se sve sabere zadovoljna sam. Sada ću malo da odmorim od karatea, jer me u septembru čekaju Premijer liga, pa Svjetsko prvenstvo. Želim da budem svježa i spremna za bolji plasman od trećeg mjesta”, kazala je Marina Raković.

Bonus video: