Mark Markes oduvao rivale u Teksasu

Vozač Honde imao je čak osam sekundi prednosti u odnosu na najbližeg pratioca, ali je u posljednjem krugu usporio, pa je razlika na kraju iznosila 3 sekunde i 560 stotinki
95 pregleda 0 komentar(a)
mark markes, Foto: Reuters
mark markes, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.04.2018. 20:14h

Mark Markes je dominurao u Teksasu, u trci Moto GP šampionata za Veliku nagradu Sjedinjenih amerčkih država.

Vozač Honde imao je čak osam sekundi prednosti u odnosu na najbližeg pratioca, ali je u posljednjem krugu usporio, pa je razlika na kraju iznosila 3 sekunde i 560 stotinki.

Maverik Vinjales iz Jamahe je završio na drugom mjestu, a treći je bio Italijan Andrea Janone iz Suzukija. Valentino Rosi je osvojio četvrto mjesto.

Markes je kvalifikacije završio na prvom mjestu, ali je naknadno donijeta odluka da ipak startuje sa četvrte pozicije, jer je ometao Vinjalesa u brzom krugu i našao mu se na idealnom pravcu.

Nakon prvog kruga Markes se već našao na prvom mjestu, a jedini koji je tada mogao da mu i donekle parira je vozač Suzukija Andrea Janone. I od njega se brzo odlijepio i samo je odrađivao krugove do kraja.

U generalnom plasmanu, nakon tri trke, prvu poziciju zauzima Andrea Dovicizo vozač Dukatija sa 46 poena, drugi je Markes sa 45 poena, dok je na trećem mjestuVinjales sa 41 poenom.

U Moto 2 kategoriji, slavio je Italijan Frančesko Banaja iz Skaj Rejsing Tima VR46, drugi je bio Aleks Markes iz tima Estrelja Galicija Mark VDS, dok je treće mjesto zauzeo Portugalac Migel Oliveira iz tima Red Bul KTM.

U Moto 3 kategoriji, najbrži je bio Horhe Martin iz tima Del Konka Gresini Rejsinga, drugi je bio Enea Bastianini iz tima Leopard Rejsinga, a na trećoj poziciji je završio vozač tima Redoks Pruestel Marko Bezeki.

Sljedeća trka je u Herezu, za Veliku nagradu Španije, 6. maja.

Bonus video: