PAO ide iz Evrolige: "Niko se ne igra sa Panatinaikosom"

Janakopulos je objavio fotografiju na kojoj je predsjednik Evrolige Đordi Bartomeu i piše "Evroliga mafija", uz opis na grčkom "Završićemo vas, niko se ne igra sa Panatinaikosom"
78 pregleda 0 komentar(a)
Panatinaikos, Foto: Euroleague
Panatinaikos, Foto: Euroleague
Ažurirano: 12.04.2018. 16:17h

Vlasnik košarkaškog kluba Panatinaikos Dimitris Janakopulos objavio je danas na svom instagram profilu kako njegov tim neće više učestvovati u Evroligi.

On uz fotografiju na kojoj je logo Svjetske košarkaške federacije (Fiba) napisao "Panatinaikos se vraća tamo gdje je košarka oduvijek trebalo da bude".

Janakopulos je potom objavio fotografiju na kojoj je predsjednik Evrolige Đordi Bartomeu i piše "Evroliga mafija", uz opis na grčkom "Završićemo vas, niko se ne igra sa Panatinaikosom".

Ovakve komentare prouzrokovao je neuspješan sastanak Janakopulosa sa čelnicima Evrolige i ostalim ekipama, koji nisu prihvatili njegove zahtjeve.

Na jednom od prethodnih objava na svom instagramu on je imao samo kritike na račun Bartomeua.

"Poslije 17 godina, gospodin Bartomeou i njegova ekspertiza doveli su dohodak Evrolige do 'astronomskih' 40 miliona eura, što je manje od ragbija, kriketa i rukometa... On je tako uspješan da možda treba da mu damo bonus. Matematika je takva da 16 timova ulaže oko 300 miliona svake godine i zauzvrat ukupno prihoduju 40 miliona. U bilo kojoj drugoj kompaniji neko sa toliko lošim rezultatima bi podnio ostavku, ali Đordi to neće, a čak se osjeća i uspješnim", napisao je Janakopulos.

Evroliga je suspendovala Janakopulosa, koji je vrijeđao navijače Fenerbahčea, ali je tu kaznu prekršio već u prvoj evroligaškoj utakmici protiv Olimpijakosa, kada se pojavio na tribinama OAKA arene.

On je tražio da mu se kazna umanji, ali je Sjavet Evrolige odbio njegovu žalbu na jednogodišnju suspenziju

Bonus video: