Crna Gora sa osam atletičara u Lihtenštajnu, Kristina Rakočević adut u Jezolu

148 pregleda 0 komentar(a)
Slađana Perunović, Foto: COK
Slađana Perunović, Foto: COK
Ažurirano: 07.06.2018. 09:12h

Crnu Goru će na drugom atletskom prvenstvu malih zemalja Evrope, u subotu u Lihtenštajnu, predstavljati osam takmičara, saopšteno je iz Atletskog saveza Crne Gore.

Nastupiće Marija Vuković (skok uvis), Slađana Perunović (trka na 3.000m), Ljiljana Matović (skok u dalj), Anđela Drobnjak (skok u dalj), Kristina Dubak (trka na 100m), Ivan Kukuličić (bacanje disk), Srđan Marić (trka na 400m) i Luka Rakić (trka na 200m), koji su ispunili norme Evropske atletske federacije.

Iako je bio ispunio normu, Tomaš Đurović (kugla) neće nastupiti zbog povrede.

Sa takmičerima na prvenstvo putuju selektor Osman Erović i nacionalni trener za srednje i duge pruge Drago Musić, kao i generalni sekretar Milan Madžgalj.

Na šampionatu učestvuje 18 reprezentacija Lihtenštajn, Abanija, Andora, Jermenija, Azerbjdžan, Bosna i Hercegovina, Kipar, Gruzija, Gibtaltar, Island, Kosovo, Malta, Luksemburg, Makedonija, Monako, Moldavija, San Marino i Crna Gora.

Istog dana, u italijanskom gradu Jezolo održava se Prvenstvo Mediterana za mlađe seniore u muškoj i ženskoj konkurenciji (U23).

Našu zemlju predstavljaće crnogorska šampionka i rekorderka u bacanju diska, Kristina Rakočević koja je ispunila normu Mediteranske atletske Unije sa rezultatom 55,10 metara, što je drugi rezultat po tablicama Mediteranske atletske unije.

Sa Kristinom Rakočević na ovo takmičenje putovaće i trener Marko Ristić.

Na šampionatu učestvuju predstavnici 28 država Mediterana sa oko 250 takmičara.

Najzad, u subotu je u Istanbulu Prvenstvo Balkana za mlađe juniore (U18) .

Na Prvenstvu će učestvovati predstavnici 17 država članica Balkanske Atletske Federacije sa oko oko 200 takmičara.

Kako je saopšteno, na osnovu "kriterijuma za nastup na međunarodnim takmičenjima u 2018. godini u ASCG, Crnu Goru će na ovom šampionatu predstavljati Amir Papazi član AK Sanja iz Bara, koji je ispunio normu za nastup na Balkansko prvenstvu u disciplini bacanje koplja sa rezultaton 65,39m.

Sa Papazijem putuje i trener Željko Ćavar.

Bonus video: