Mornar dočekuje Ritas: Za uspjeh mora bolje u odbrani

Košarkaši Mornara večeras (19) dočekuju litvanski Ritas, u utakmici petog kola grupe D Evrokupa
1 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Eurocupbasketball.com
Mihailo Pavićević, Foto: Eurocupbasketball.com
Ažurirano: 31.10.2018. 11:00h

Košarkaši Mornara protiv litvanskog Ritasa večeras (19 sati) pred svojim navijačima zatvaraju prvu polovinu takmičenja Evrokupa, pa će imati kompletnu sliku o svim rivalima u grupi D. Barani trenutno imaju pobjedu iz četiri meča (protiv Torina u gostima), dok tim iz Viljnusa ima polovičan bilans...

"Igrači Ritasa su prošli litvansku školu košarke, najbolju u Evropi, iz koje svake godine izlazi veliki broj igrača koji liče kao jaje jajetu. Krasi ih, prije svega, veoma dobar šut spolja, nezavisno od toga da li se radi o beku, krilu ili centru. Kad se tome dodaju pojačanja u vidu Amerikanaca i činjenica da Ritas godinama igra u Evropi, onda je jasno da nam u goste stiže izuzetno kvalitettna ekipa. Igraćemo bez opterećenja", rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević, čiji tim ima negativan skor i u ABA ligi (2-3).

Crnogorski šampion ima trenutno najslabiju odbranu u takmičenju, jer prosječno prima 92,5 poena po meču, pa će za trijumf protiv Litvanaca trebati mnogo bolja igra u defanzivi. Istina, ni Ritas ne briljira u napadu (76,8 poena po meču)...

"Nastojaćemo da damo sve od sebe i odigramo najbolje što možemo. I, naravno, da iskoristimo priliku, ako nam se ukaže i napravimo iznenađenje. Nevolja je u tome što ekipe u Evrokupu rijetko dozvoljavaju iznenađenja. Svjesni smo da i u ovom meču mnogo toga zavisi od protivnika, a ne od nas. Ali, mi ćemo igrati hrabro i ukoliko gosti ne budu na svom maksimumu, eto barskoj publici neizvjesne i zanimljive utakmice", dodao je Pavićević.

Mornar će protiv Ritasa prvi put u sezoni biti kompletan, jer će u rosteru biti i Strahinja Mićović.

"Nisam još sasvim spreman, ali očekujem da ću makar nekoliko minuta provesti u igri, da osjetim teren i loptu. Najvažnije je da budem potpuno zdrav i u formi za Cibonu i nastavak takmičenja u ABA ligi. O ekipi iz Viljnusa ne treba trošiti riječi, a mi ćemo dati sve od sebe da popravimo utisak iz meča sa Megom", rekao je Mićović.

Bonus video: