Crnogorski olimpijski komitet i kompanija Sport Vision zajedno ulaze u novi olimpijski ciklus

Dugogodišnja saradnja produžena je na još tri godine, zaključno sa Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

12942 pregleda 0 komentar(a)
Foto: COK i SportVision
Foto: COK i SportVision

Ugovor o produžetku saradnje potpisali su Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, i Petar Veličković, izvršni direktor kompanije Sport Vision, koja će i ubuduće biti tehnički sponzor našeg olimpijskog tima.

Najuspješnij naši sportisti na velikim takmičenjima nastupaće u opremi čuvenog brenda Nike.

„Sport Vision je već deceniju član našeg tima, odnosno član naše male olimpijske porodice. Veoma smo zahvalni što su, kao vodeći maloprodajni lanac sportske opreme na Balkanu, prepoznali značaj nastavka ulaganja u sport i pružanja podrške Crnogorskom olimpijskom komitetu i našem olimpijskom timu. Ovo partnerstvo nam je jako dragocjeno, pogotovu zato što su ljudi u kompaniji Sport Vision, na čelu sa porodicom Veličković, postali veliki prijatelji naše olimpijske kuće. Vjerujemo da će biti ponosni na rezultate koje će naši sportisti i sportistkinje ostvariti na predstojećim takmičenjima“, kazao je predsjednik COK Dušan Simonović.

COK i SportVision
foto: COK i SportVision

Izvršni direktor kompanije Sport Vision, Petar Veličković, podijelio je zadovoljstvo zbog nastavka saradnje sa Crnogorskim olimpijskim komitetom.

„Izuzetna nam je čast da budemo sponzori Crnogorskog olimpijskog komiteta i ponosni smo na sve godine saradnje. Ovo je ujedno i velika obaveza našoj kompaniji - da našim najboljim olimpijcima obezbijedimo najbolju sportsku opremu", kazao je Veličković.

“Zahvaljujući novom sponzorskom aranžmanu, naši olimpijci će i u ovom olimpijskom ciklusu, pored Mediteranskih igara, i na Olimpijskim igrama u Parizu, ali i svim pratećim takmičenjima, poput Evropskih igara i Igara malih zemalja, nositi opremu najvećeg sportskog brenda na svijetu – Nike. Naime, novim sponzorstvom je predviđena kupovina najnovije Nike performance i sportswear opreme za kompletan olimpijski tim”, rekao je Veličković i naglasio: “Ovo je jedan od rijetkih sponzorskih ugovora, kojim se primalac sponzorstva ne uslovljava. Sport Vision svu robu kupuje od kompanije Nike i poklanja je COK-u, uz plaćene sve obaveze prema državi“, rekao je Veličković.

On je podsjetio da je Sport Vision još od 2015. godine ponosni sponzor olimpijskog tima Crne Gore.

“U trećem olimpijskom ciklusu otkad smo zajedno, nadamo se da će se na grudima naših olimpijaca, pored legendarnog Nike 'swoosh-a', naći i medalje”, rekao je Veličković.

COK i SportVision
foto: COK i SportVision

I Simonović i Veličković su naglasili da se saradnja COK-a i kompanije Sport Vision ne odnosi samo na sponzorstvo.

“Ova saradnja ne odnosi se, svakako, isključivo na obezbjeđivanje najkvalitetnije i najbolje opreme za članove našeg tima, već i na niz aktivnosti koje sprovodimo tokom godine u cilju promocije zdravih stilova života i Sport Vision je naš pouzdan partner na putu transformacije Crne Gore u aktivnu naciju”, rekao je Simonović.

“Ovo sponzorstvo predstavlja nastavak misije Sport Vision-a kao društveno-odgovorne kompanije, koja, svoje poslovne uspjehe i razvoj posvećuje i veže za sredinu i društvu u kojima posluje. Saglasno svojim vrijednostima i uvjerenjima, koje se najbolje manifestuju čuvenim sloganom 'Mi smo ekipa', Sport Vision je, u skladu sa mogućnostima, uvijek bio dio širih napora da se pomognu i unaprijede posebno osjetljive i zapostavljene društvene kategorije - prvenstveno sport, zdravlje i životna sredina”, rekao je Veličković.

COK i SportVision
foto: COK i SportVision

Potpisivanju ugovora, na svečanosti u hotelu CUE u Podgorici, bili su crnogorski sportisti Milivoj Dukić, Nikola Malović i Milena Jovanović, koji su predstavili zvaničnu oprema crnogorskog tima na Mediteranskim igrama koje se održavaju u Oranu (Alžir), od 25. juna do 6. jula.