Mitrović saopštio spisak za Letoniju i Tursku

Zbog obaveza u NBA ligi, očekivano, na spisku nema Nikole Vučevića, koji trenutno igra u životnoj formi. Pozvani su igrači i Budućnosti, koja 30. novembra u gostima igra meč u Evroligi protiv Olimpijakosa...
198 pregleda 11 komentar(a)
Zvezdan Mitrović, Foto: FIBA
Zvezdan Mitrović, Foto: FIBA
Ažurirano: 20.11.2018. 08:56h

Selektor muške košarkaške reprezentacije Crne Gore Zvezdan Mitrović saopštio je danas spisak od 13 igrača za duele sa Letonijom i Turskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Zbog obaveza u NBA ligi, očekivano, na spisku nema Nikole Vučevića, koji trenutno igra u životnoj formi. Pozvani su igrači i Budućnosti, koja 30. novembra u gostima igra meč u Evroligi protiv Olimpijakosa. Na spisku su i Bojan Dubljević i Derek Nidam...

Naši košarkaši će prvi meč igrati protiv Letonije u gostima 29. novembra, a, kako je saopšteno iz KSCG, zbog zgusnutog rasporeda okupiće se dva dana ranije u Rigi.

Nakon toga, 2. decembra, je duel protiv Turske u Nikšiću.

Uoči mečeva sa Letonijom i Turskom, nakon osam odigranih kola, Crna Gora je četvrta na tabeli sa po četiri pobjede i poraza, koliko ima i Ukrajina. Prva je Španija (7-1), druga Turska (6-2), treća Letonija (5-3), a posljednja Slovenija (2-6):

Tri prvoplasirane reprezentacije plasiraće se na Svjetsko prvenstvo.

Spisak

1. Nikola Ivanović (Budućnost Voli) 2. Derek Nidam (Monako) 3. Ognjen Čarapić (Mega Bemax) 4. Petar Popović (Budućnost Voli) 5. Dino Radončić (Burgos) 6. Nemanja Vranješ (Mornar) 7. Suad Sehović (Budućnost Voli) 8. Jovan Kljajić (Gran Kanarija) 9. Aleksa Popović (Lovćen) 10. Nemanja Đurišić (Ostende) 11. Filip Barović (Budućnost Voli) 12. Bojan Dubljević (Valensija) 13. Blagota Sekulić (San Sebastijan)

Bonus video: