Međunarodnim Kupom šampiona u Podgorici proslaviće 45 godina rada

Karate klub Omladinac obećao je kvalitet takmičenja i suđenja dostojan imenu kluba, koji je najbolji u Crnoj Gori u posljednjih osam godina
169 pregleda 0 komentar(a)
KK Omladinac, Foto: KK Omladinac
KK Omladinac, Foto: KK Omladinac
Ažurirano: 05.08.2018. 17:17h

Karate klub Omladinac počeo je pripremu za proslavu jubileja - 45 godina od osnivanja kluba. Omladinac je posljednjih osam godina najbolji crnogorski karate klub, a u posljednjih pet, tri puta je proglašen za najbolji sportski klub u Podgorici (2013, 2016, i 2017. godine).

Centralni događaj proslave biće međunarodni turnir 7. oktobra u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru u Podgorici.

Sponzor Omladinca, jedan od vodećih proizvođača opreme za borilačke sportove, "Arawaza", imaće svoj štand za prodaju zvanične WKF opreme, dok je turnir već promovisan na najznačajnijim karate sajtovima i u kalendaru je svjetskih takmičenja

"Već je stigla prijava za 512 takmičara iz zemlja bivše Jugoslavije i regiona. Interesovanje pokazuju i takmičari iz Jermenije, Indije, Engleske, Ukrajine, Bugarske, Mađarske.., ali još nisu ozvaničili prijave. Mada, ima vremena, jer se prijava završava 3. oktobra. Klub je u 45 godina postojanja iznjedrio brojne šampione, a sadašnja generacija obećava blistavu budućnost. Bojan Bošković je za sada jedini u crnogorskom sportu sa normom za Olimpijske igre mladih u Buenos Ajresu i zvanično najbolji je mladi sportista Crne Gore, a Marina Raković je bila najbolji sportista Crne Gore 2016, a Podgorice dva puta. I ja sam u posljednje dvije sezone zvanično proglašavan za najboljeg trenera u Podgorici", kazao je Žarko Raković, šef stručnog štaba Omladinca i selektor žesnke reprezentacije Crne Gore u borbama.

On očekuje ogroman broj takmičara u svim kategorijama obje discipline Svjetske karate federacije (WKF) .

"Ponosno slavimo 45 godina i obećavamo kvalitet takmičenja i suđenja dostojan imena našeg kluba. Želim da zahvalim hotelu "Ramada" na pomoći i besplatnom smještaju sudijama iz inostranstva", zaključio je Raković.

Bonus video: