Hamiltonu pol-pozicija na VN Francuske

73 pregleda 0 komentar(a)
HAMILton, Foto: Reuters
HAMILton, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.06.2018. 16:05h

Luis Hamilton startovaće sa pol-pozicije na sjutrašnjoj trci za Veliku nagradu Francuske, koja se prvi put od 1990. godine vozi na stazi Pol Rikard.

Vozač Mercedesa je u današnjim kvalifikacijama ostvario najbolje vrijeme, a najbrži krug izvezao minut i 30,029 sekundi, što mu je 75. pol-pozicija u karijeri, treće u ovoj sezoni.

Društvo u prvom startnom redu praviće mu timski kolega Valteri Botas, koji je ostvario 0,118 sekundi lošije vreme.

Vodeći u generalnom plasmanu, Njemac Sebastijan Fetel iz Ferarija startovaće sa trećeg mjesta (+0,371), dok će iza njega biti Maks Verštapen iz Red Bula, kao i Danijel Rikardo.

Šesto vrijeme je imao drugi vozač Ferarija Kimi Raikonen, sedmo Karlos Sainc mlađi iz Renoa, osmo Šarl Leklerk iz Zaubera, a deveto Kevin Magnusen iz Hasa.

Treću rundu kvalifikacija obilježio je udes Romana Grožana, pa je sesija bila prekinuta na nekoliko minuta dok staza nije bila očišćena.

Start Grožana sa pozicije deset sada je pod znakom pitanja. Name, u Q3 je bila istaknuta crvena zastava nakon što se Grožan zakucao u zaštitnu ogradu. Startovaće kao 10. ukoliko ne bude imao neki veći kvar na bolidu.

Trka za Veliku nagradu Francuske je u nedjeljuod 16.10 časova.

Bonus video: