Žene u sportu i tamo gdje se odlučuje, ne samo na terenu

Crnogorski olimpijski komitet i Centar za afirmaciju sporta i mladih organizuju konferenciju "Žene u sportu".

15747 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Crnogorski olimpijski komitet
Foto: Crnogorski olimpijski komitet

Žene u crnogorskom sportu na mjestima odlučivanja su rjetkost i to mora da se promijeni.

Sportistkinje su donijele veliki broj uspjeha Crnoj Gori, pokazale da mogu biti prave liderke na terenu i zato se moraju stvoriti uslovi da, ukoliko to žele, mogu preuzeti vodeće uloge u sportskim organizacijama.

Crnogorski olimpijski komitet i Centar za afirmaciju sporta i mladih organizuju konferenciju "Žene u sportu".

Cilj je da uspješne žene u sportu i biznisu svojim iskustvom pomognu u kreiranju pravog ambijenta i da pokažu ženama u Crnoj Gori da mogu biti liderke. Renomirane gošće koje su promijenile sportski svijet otkriće tajnu uspjeha.

AdmiralBet
foto: Crnogorski olimpijski komitet

Jael Arad prva je sportisktinja u istoriji Izraela koja je osvojila olimpijski medalju. Sada je na čelu Olimpijskog komiteta Izraela i članica Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Marija Desivojević-Cvetković je, uz sportski, ostvarila i veliki poslovni uspjeh. Bila je na čelu više velikih kompanija, a uz to je potpredsjednica Olimpijskog komiteta Srbije. Na prvom panelu o liderstvu će govoriti i naša "lavica", sada predvodnica reprezentacije sa klupe Bojana Popović.

U hotelu Hilton u četvrtak, 23. februara, pričaće se i o sigurnosti u sportu. Tine Fertomen je doktorirala na toj temi. Eskpertkinja Jedinice Međunarodnog olimpijskog komiteta za siguran sport i članica brojnih drugih organzacija koje se bave sličnim problemima. Pored nje, iz ugla bivše sportistkinje i aktuelne sportske direktorice COK-a govoriće još jedna proslavljena rukometašica - Katarina Bulatović.

Konferencija počinje u 12 sati, a prisustvo možete najaviti mejlom na: marketing@cok.me.

Ovo je samo dio višegodišnjeg projekta Crnogorskog olimpijskog komiteta za rodnu ravnopravnost u sportu.

Na terenu je već imamo, želja je da je uspostavimo i na ključnim rukovodećim pozicijama.